METRO MODE + Guguu

3 tips för att uppdatera barnens vårgarderob på ett hållbart sätt

Till våra barn vill vi ha det allra bästa, och det finns många komponenter som ska stämma när vi uppdaterar barnens garderober. Klädmärket Gugguu vet precis vad som behövs. Med fokus på ekologiska tyger och hållbara plagg tillverkar de kläder som är anpassade för lek och bekvämlighet, och det skadar förstås inte att de är snygga också! Just nu får Metro Modes läsare 15 % rabatt på ordinarie priser med koden METROMODE15.

Foto: Gugguu

Varför välja hållbart?

Det finns många fördelar med att välja hållbart, inte minst kan kläderna ärvas vidare av yngre syskon eller säljas i andra hand när de blivit för små. Gugguus barnkläder håller en hög kvalitet och kan användas av flera barn under längre perioder, då plaggen är noggrant testade för att säkerställa funktionell användning. Designen bygger dessutom på lätt åtdragbara midjeremmar och längre armar och ben som kan kavlas upp för att förlänga användandet. Det finns många fördelar med att tänka hållbart när man uppdaterar barnens garderober och det skadar inte att se de nya inköpen ur ett längre perspektiv, en fördel för både plånbok och miljö!

Historien bakom Gugguu

Företaget grundades 2012 av systrarna Miia och Anne som, efter att de själva blivit mödrar, såg ett behov på marknaden av hållbara och ekologiska barnkläder med öga för design. Med tre barn var behövdes kläder som kunde ärvas vidare mellan syskonen, men samtidigt fanns en önskan om att dessa kläder också skulle vara miljövänliga, bekväma och etiskt producerade, utöver en snygg design. Gugguu kompromissar aldrig med kvalitén och deras storlekar sträcker sig mellan 0-12 år.

3 tips för att uppdatera barnens garderob på ett hållbart sätt

Hur många gånger har man inte öppnat garderobsdörren och tittat in i kaoset av urvuxna kläder, ihoprullade regnbyxor och ett gäng osorterade vantar och strumpor? Att stå och stressa med barnens kläder innan förskolan kan ge upphov till ett mindre sammanbrott hos den mest samlade förälder, men med några enkla knep får du ordning i garderoben där kläder för rätt säsong ligger närmast till hands!

 

1. Skaffa en överblick över plaggen och sortera efter säsong. Töm garderoben på plagg och lägg ut dem på en större yta. Sortera efter vad som blivit för litet och lägg undan. Se över vad du behöver införskaffa för kommande säsong och lägg sedan tillbaka rena kläder i lagom storlek i ordnade högar i garderoben. 

2. Skriv en lista. Under tiden du rensar passar du på att skriva en lista över vad som behövs. Kanske har höstens regnbyxor blivit för små, eller så saknas det tillräckligt med byxor och tröjor inför våren? Se över hur många plagg som behövs och skriv sedan ner. Tänk på att hellre investera i några färre hållbara och ekologiska plagg än att köpa mängder av slit och släng-kläder. Lägger du lite extra på hållbara plagg så kommer de tåla att tvättas oftare!

3. Skänk vidare, spara eller sälj. Fundera över hur du vill göra med plagg som blivit för små. I vissa fall vill man kanske spara, men se då till att du har plats för förvaring så att de slipper ta plats i garderoben. Annars finns det många ställen på nätet där man med fördel kan sälja barnkläder vidare, exempelvis marketplace och tradera. Det finns också många organisationer dit man kan skänka där pengarna går till välgörenhet. Oavsett hur du väljer att göra så är det miljösmart att se till att barnkläderna används av flera barn, vi lovar att de tål det!


Nedan listar vi våra favoriter till barnens vårgarderob från Gugguu! Missa inte Metro Modes rabattkod som ger dig 15 % rabatt på ordinarie priser med koden METROMODE15. (Gäller t.o.m 25 mars 2021)

 

College Baggy collegebyxor
Nästa bild
Logo T-shirt

Logo T-shirt

Pris: 370 kronor, köp här.

Finns i 4 olika färger!

Finns i fler färger här!

Nästa bild
Frilla Topp

Frilla Topp

Pris: 440 kronor, Köp här.

Finns i 5 olika färger!

Finns i flera färger här!

Nästa bild
2-Färger Leggings

2-Färger Leggings

Pris: 330 kronor, Köp här.

Finns i 11 olika färger!

Finns i fler storlekar och färger här!

Nästa bild
Jumpsuit
Nästa bild
Kortärmad trikåoverall med volang
Nästa bild
Rizi Långärmad Klänning

Rizi Långärmad Klänning

Pris: 540 kronor, Köp här.

Finns i 9 olika färger!

Nästa bild
Keps Med Tofs
Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!