Mode

5 klassiska väskor du bör investera i – trots prislappen!

Att köpa en väldigt dyr väska kan vara svårt att motivera, men det finns faktiskt vissa väskor som du kan tillgodose som investeringar – hej då shoppingångesten!


Det finns klassiker som är värda både väntan och pengarna. Att köpa en dyr kvalitetsväska behöver inte vara varken dumt eller onödigt. Det finns flera väskor som inte går ur tiden eller förlorar värde. Så länge du tar hand om din väska och vårdar den på rätt sätt kan det bli en ägodel som är användbar livet ut. Ju tidigare du köper väskan, desto mer användning kommer du få för den. I förlängningen betyder det också: ett lägre pris uträknat på hur många gånger du använt den. Så motivera dig själv att köpa en riktigt snygg väska som du kan bära med stolthet, det är helt klart värt pengarna. Kolla in bildspelet för att se 5 klassiker som är väl värda en investering.

Källa: naimabarcelona.com / prettypicsdelightfultips.tumblr.com

 

Céline Classic Box Bag

Céline Classic Box Bag

Den här modellen såg dagens ljus 2011 och är en uppdatering på en tidigare variant av en mycket älskad väska från Célines arkiv.

Det här är verkligen den perfekta storleken för en vardagsväska, du får plats med det du behöver och kan bäras både över axeln eller tvärs över kroppen.

Ungefärligt pris: 26 000 kr

Nästa bild
Chanel Classic Flap Bag

Chanel Classic Flap Bag

Det här är den ultimata investeringen!

Classic Flap Bag är Karl Lagerfelds egna tolkning av Coco Chanels klassiska väska “2.55”. De är båda väldigt lika men Lagerfelds “Flap Bag” har ett lås i form av loggan, medan den tidigare modellen hade ett fyrkantigt lås.Väskan finns i fyra storlekar.

Väskan har haft en stadig värdeökning sedan den kom och därför tror vi att den kommer att fortsätta öka i värde, det är ju trots allt en klassiker!

Ungefärligt pris: 38 000 kr för den lilla

 

Nästa bild
Fendi Peekaboo

Fendi Peekaboo

Även om modellen Peekaboo kom till 2009, så dröjde det ungefär fem år tills att den fick ett ordentligt genomslag. Den har fått sitt speciella namn just för att det är lätt att stänga och öppna den yttre delen av väskan som en “yttre påse” kring det fasta innerfacket, Väskan går dock att stänga helt med ett snyggt spänne vid öppningen. Väskan finns i olika färger och modeller där man ofta använt en kontrasterande färg på fodret som kikar fram när spännet lämnas olåst.

Ungefärligt pris från: 11 000 kr

Nästa bild
Mulberry Bayswater

Mulberry Bayswater

Den här väskan från Mulberry är en riktig ikon. Bayswater är tidlös, klassisk och är en modell som garanterat håller livet ut! Den rymmer allt du behöver ha med till jobbet såväl som till shoppingrundan. Den är stilfull diskret, och man lagt fokus på design och kvalitet! Väskan blir bara snyggare för varje år som går.

Ungefärligt pris: 12 000 kr

Nästa bild
Hermès Kelly Bag

Hermès Kelly Bag

Hermes har gjort flera ikoniska väskor och allra mest känd är kanske “Birkin-bag”. Vi tror dock att det för framtiden kommer att vara en värd investering för framtiden med en Kelly.

Ursprungligen hette väskan “Sac à dépêches”, men den döptes senare om till Kelly som en hyllning till Grace Kelly, som vid sin första graviditet ständigt gömde magen bakom väskan när paparazzis jagade henne.

Väskan kostar ungefär 89 000 kr

 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!