Mode

5 modemissar som gör att du ser äldre ut – enligt stilexperten

Hudfärgade strumpbyxor, felplacerade fickor och trekvartsbyxor – här är fem saker som du ska undvika om du vill klä dig ungdomligt och stilrent, enligt modeexperten Erin Busbee.

Erin Busbee är en influencer med fokus på mode för 40+ kvinnor. I en video som i skrivande stund har 1,3 miljoner visningar tar Erin upp fem stilmisstag som gör att du ser äldre ut – och berättar vad du ska göra istället.

1. Trekvartsbyxa

Problemet med trekvartsbyxor – och alla byxor som inte är hellängd – är att de får bäraren att se kortare ut, menar Erin. Hon rekommenderar istället hellånga, vida byxor för att se så lång ut som möjligt.

Om du ändå vill ha trekvartbyxor tipsar Erin om att införskaffa ett par som slutar där vaden är som smalast – det gör stor skillnad i förhållande till ett par byxor som är skurna precis där vaden är som bredast. Bäst är dock ett par byxor som når ända ned till ankeln.

2. Stormönstrade byxor

Stormönstrade byxor är något man helst ska undvika, säger Erin. Satsa på småmönstrat istället – det ger ett mer sofistikerat, ungdomligt intryck.

3. Hudfärgade strumpbyxor

Enligt Erin är det i stort sett omöjligt att hitta ett par hudfärgade strumpbyxor som ser naturliga ut. Hon rekommenderar istället att satsa på svarta strumpbyxor eller långa kjolar och klänningar – eventuellt i kombination med bronzer eller så kallad body foundation – om man inte är bekväm med att visa sina ben.

4. Toppar med osmickrande ärmlängd

Ärmlängd är något som många kanske inte tänker på särskilt ofta, men det kan göra stor skillnad för armarnas utseende. En topp som döljer axlarna är långt mer smickrande för armarna än en som exponerar dem, menar Erin.

5. Felplacerade fickor

Undvik koftor och toppar med fickor och andra detaljer som är placerade på områden som du inte vill få att framstå som större än de är, som mage och höfter. Erin visar en topp som har fickor placerade framtill – en osmickrande placering för den som inte vill framhäva sin mage.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!