Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

5 plagg du bör rensa ut ur garderoben direkt – och vad du ska ersätta dem med

Nytt år betyder nystart även i garderoben. Hur härligt är det inte att dra igång 2018 med en nystädad och uppdaterad garderob där endast de där plaggen som du verkligen trivs i får ta plats! Här är en lista på fem saker du genast ska göra dig av med och vad du bör ersätta dem med. 

Foto: Instagram/@louiseroe
Källa: Who What Wear

Brittiska fashionistan, tv-värden och modebloggaren Louise Roe är en återkommande skribent hos Who What Wear där hon delar med sig av sina stiltips. Vi har inspirerats av hennes lista över fem saker som inte längre bör få ta upp plats i garderoben.

1. Sneakers som har sett sina bästa dagar (för väldigt länge sen) KÖP

1. Sneakers som har sett sina bästa dagar (för väldigt länge sen)

De är smutsiga, skavda och utnötta men du har ändå så himla svårt att göra dig av med dem. Yes, vi pratar om dina vita sneakers som numera snarare har antagit flera nyanser av grått och som inte längre ger något som helst stöd när du är ute och spatserar. Vädret kanske inte direkt tillåter det just nu men inför våren är det definitivt dags att investera i ett nytt par!

Tips! Sneakers i förstklassig skinnimitation, Even&Odd, 319 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
2. Allt som du inte har använt under de två senaste åren KÖP

2. Allt som du inte har använt under de två senaste åren

Louises främsta garderobsregel! Vi skulle till och med begränsa regeln till kortare än så, för så länge plagget inte har ett viktigt sentimentalt- eller vintagevärde så kan det knappast vara ett plagg du trivs särskilt bra i om det gått mer än ett år sedan du använde det senast.

Läs mer: Så bygger du upp den perfekta kapselgarderoben

 

 

KÖP

Foto: Instagram/@louiseroe

Nästa bild
3. Gamla lådor och hängare KÖP

3. Gamla lådor och hängare

Att förvara alla skor i sina originallådor är visserligen en fin tanke, men de tar mycket plats som gör att garderoben lätt känns överfull och stökig. Spara någon av de finaste lådorna och satsa hellre på att förvara skorna på skohyllor. För att kläderna ska hålla längre (och för att skapa en enhetlig känsla i garderoben) byt ut alla udda och gängliga galgar mot sammetshängare.

Tips! Galgar med flockad yta, Åhléns, 99 kronor (5-pack), köp här.

KÖP

Nästa bild
4. Mönster och starka färger som inte är KÖP

4. Mönster och starka färger som inte är "du"

Vi har alla varit där, det vill säga köpt på oss plagg i ett visst mönster eller färg bara för att det är trendigt – som sedan får hänga orörda i garderoben. Inför vårsäsongen 2018, sälj eller ge bort trendplaggen som du (med handen på hjärtat) aldrig kommer att använda och lämna plats åt mer tidlösa garderobsfavoriter som funkar säsong efter säsong och festplagg i mer sobra färger och mönster som du inte lika lätt tröttnar på.

Tips! Omlottklänning, Gina Tricot, 399 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
5. Söndertrasade jeans KÖP

5. Söndertrasade jeans

Enligt Louise är de riktigt söndertrasade jeansens dagar räknade. För en mer stilfull och vuxen look – med lite edge – räcker det med några enkla trasade detaljer över knäna eller i bensluten.

Tips! Boyfriendjeans, Polo Ralph Lauren, 1 395 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!