Mode

5 stylingknep alla korta borde känna till

Tröttnat på att bli kallad kortis? Då har du kommit helt rätt. Vi har hittat fem stilknep som gör att du ser längre ut.

Foto: @londonblogger / @donnaromina

Alla vi korta tjejer vet att det kan vara tröttsamt att få höra kommentarer om hur kort en är och att det en aldrig kan ha en långkjol utan att se ut som en liten plutt. Ibland möter man någon som är exakt lika lång som en själv men som inte alls uppfattas som kort. Hemligheten är klädseln. Det finns kläder och stylingknep som gör att vi kommer att uppfattas som längre. Vi har samlat de fem bästa stiltipsen som gör att du kommer upplevas som lite längre än vad du är. Perfekt för dig som tröttnat på att bli kallad kort.

Monokroma outfits är smickrande

Monokroma outfits är smickrande

När du matchar plagg med liknande färger med varandra skapas en illusion av att kroppen är längre. Så testa dig fram. Du kan matcha din tröja med dina byxor, byxorna till dina skor eller så kan du matcha alla tre. Oavsett hur du gör så kommer du uppfattas som längre.

Foto: REX

Nästa bild
Undvik långa tröjor och stoppa in dem så fort det går

Undvik långa tröjor och stoppa in dem så fort det går

Långa tröjor är perfekta om du är en lång och ståtlig kvinna, men är ingen hit på oss som är kortisar. Långa tröjor tar upp en värdefull del av våra kort ben, vilket gör att vi ser väldigt korta ut. För att undvika detta kan du antingen köra på tröjor som slutar precis där du vill ha dem (ungefär i linje med byxkanten) eller stoppa in dem.  Det skapar en illusion av längre ben och du får också en snygg markerad midja.

Foto: All over press

Nästa bild
Ha alltid skor med klack

Ha alltid skor med klack

Okej, innan du börjar protestera. Detta innebär inte att du ska ha “klackar” på dig. Även om du älskar sneakers, sandaler eller boots så kan du välja skor som har en tjockare sula. Det räcker bara med några millimeter, du kommer märka att du kommer känna dig lite längre. Försök att välja bort skor som är helt platta.

Foto: REX

Nästa bild
Undvik att ha knälånga kjolar

Undvik att ha knälånga kjolar

Plagg som slutar under knät skär av dina ben på hälften och resultatet blir att du får väldigt korta ben. Välj hellre en kort kjol eller en som slutar vid anklarna. Det är betydligt mer smickrande för dig som är kort.

Foto: REX

Nästa bild
Försök att alltid försöka visa dina anklar

Försök att alltid försöka visa dina anklar

Försök att välja byxor som slutar vid ankeln eller kjolar som gör det. Poängen är att det inte ska se ut som att dina ben är dränkta i en massa tyg. När dina byxor slutar vid ankeln upplevs också dina ben som längre (ögat tror att dina ben är för långa för dina byxor). Perfekt för oss kortisar.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!