Mode

5 trender vi tar med oss från Copenhagen Fashion Week 2020

 

Under Copenhagen Fashion Week 2020 har vi fått följa med på otroliga digitala visningar från märken som bland annat Whyred, House Of Dagmar, Jakob Landvik, By Malene Birger, Helmstedt och Hope. Nedan hittar du några trender som kommer ta över modescenen under SS 21.

Foto: @cphfw

Köpenhamns modevecka 2020 startade måndagen den 10 augusti och är nu avslutad, den har lämnat oss inspirerade och redan så redo att möta det nya årets stora modetrender. I och med de rådande omständigheterna testade de ett nytt hybridformat med digitala uppvisningar. Nedan har vi samlat några av de största trenderna som kommer explodera under SS 21.

Utility-plagg

Utility-plaggen slog igenom stort under 2020 och nu vet vi att trenden kommer vara minst lika het under 2021, om inte ännu hetare. Under veckan visades det upp överdimensionerade rockar, plagg i läder- och läderimitation.

Pastellbonanza

Pastellerna gjorde en stark återkomst för två år sedan, och har sedan blivit en allt större del av våra vardagliga garderober. Under 2021 är trenden lika het och vi kommer få se färger som rosa, grönt, blått och orange.

Funktionalitet

Bekväma och användbara plagg där funktionaliteten leder stilen har en avgörande roll under kommande år. Stilrena snitt som möter hållbara material är något väl värt att investera i. Trenden bevisar att funktionalitet och lyx kan gå hand i hand.

Återvunna material och hållbarhet

Något som inte bara är en trend, utan en livsstil som allt fler följer i form av att återvinna material och skapa nya plagg. Andrahandsmarknaden har tagit ett stort steg och butikerna ett stort ansvar när det handlar om att återanvända material.

Dominerande färger

Så vilka färger kommer butikerna fyllas med under kommande säsonger? Förutom de klassiska tonerna i beige, brunt, vitt och svart så har vi sett mycket pastellfärger med energi och kreativitet. Inför vår och sommar kommer vi mötas av babyblått, cerise, benvitt och gula nyanser.

View this post on Instagram

Designers remix SS21 show #cphfw

A post shared by Copenhagen Fashion Week (@cphfw) on

View this post on Instagram

Lovechild 1979 SS21 show #cphfw

A post shared by Copenhagen Fashion Week (@cphfw) on

View this post on Instagram

Skall studio SS21 show #CPHFW

A post shared by Copenhagen Fashion Week (@cphfw) on

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!