Mode

52-åriga svenskarna Britta och Ursula gör succé som modeller för Balenciaga

Ursula Wångander och Britta Lund, båda 52 år, har handplockats av ett av modevärldens största varumärken – Balenciaga. Nu gör de succé på visningar runt om i världen och suddar ut åldersfixeringen i branschen.

balenciaga-ursula-brittaFoto: REX

Ursula Wångander, stylist, och Britta Lund, grundare av fotografagenturen LundLund, är båda 52 år. I somras fick de en förfrågan om att gå på catwalken under Balenciagas visning. Balenciagas castin director, Dora Diamant, var nämligen på jakt efter lite äldre, coola kvinnor och när hon fick nys om Britta och Ursula blev hon genast intresserad. Nu syns de på Balenciagas visningar och vi såg dem senast på Balenciagas modevisning under Fashion Week i Paris. I en intervju i Damernas värld berättar dem om sina upplevelser.

– Jag bara skrattade rakt ut, jag trodde faktiskt inte att det skulle hända på riktigt, säger Ursula i en intervju med Damernas värld.

De lade även märke till att den åldersfixering som stora delar av modevärlden präglas av, håller på att försvinna. De vittnar även om ett förändrat fokus i branschen, som gått från att vara väldigt normativ till att ha en större variation bland modellerna.

– Jag upplever att åldersfixeringen i modevärlden håller på att luckras upp. Man ser modeller ur hela åldersspannet, och man söker andra typer av personer än dem som har ett traditionellt modellutseende, säger Britta till Damernas värld.

Vi hoppas på att få se Ursula, Britta och flera äldre coola kvinnor på modevisningar framöver!

Källa: Damernas värld , Vogue

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!