Svenska moderådet tipsar om. I dem får du veta allt om designers, modehistoria, trender, sociologi och hur olika stilar uppkommit. Vi tipsar också om 2 modepoddar att förgylla promenaden eller vilopausen med."> Svenska moderådet tipsar om. I dem får du veta allt om designers, modehistoria, trender, sociologi och hur olika stilar uppkommit. Vi tipsar också om 2 modepoddar att förgylla promenaden eller vilopausen med.">

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

6 böcker och 2 poddar för alla modeälskare

Böcker för modeälskare
 
Det finns massor av böcker om mode och kläder, så pass många att det kan vara svårt att välja ut de bästa. Här är därför 6 stycken som alla modeintresserade borde ha läst, som också det Svenska moderådet tipsar om. I dem får du veta allt om designers, modehistoria, trender, sociologi och hur olika stilar uppkommit.
 
Vi tipsar också om 2 modepoddar att förgylla promenaden eller vilopausen med.
 
 
6 böcker för modeälskare:
 
Modeboken 1900-2000
Varje decennium från 1900 till 2000 är i denna bok stilbeskrivet i text och illustrationer. Den innehåller dessutom korta artiklar om allt som hör modet till – från udda fenomen, jeanskultur, haute couture och gatumoden till kända och mindre kända kreatörer. Bokens bonus ligger i en diger och genomarbetad ordlista, som också beskriver enskilda plagg och deras historia. Det är både rikt och väl illustrerat med foton och teckningar gjorda av författaren. På det hela ger Modeboken en heltäckande bild av modets mest intressanta, händelserika och föränderliga århundrade.
 
Big Book Of Fashion
Denna bok ägnas åt modevärldens utveckling, från sitt ursprung i slutet av artonhundratalet fram till vår egen tid. The Fashion Book är en rikt illustrerad och omfattande modebok. Författare: Modejournalisten Charlotte Seeling.
 
Retro : en liten modehandbok
I den här boken får vi veta hur olika trender och plagg har uppkommit, deras ursprung och utveckling och vilka som varit deras vapendragare. Läs om trenchcoaten, om baddräkten, hippiestilen, capribyxan, halterneck, ballongkjolen, Yves Saint Laurents herrkläder för kvinnor och mycket mer. Författare: Karina Ericsson Wärn.
 
Modebibeln – den svenska
Modebibeln är en bok som handlar om svenskt mode och trender från 1867-2012. Ett måste i varje modeintresserat hem! Författare: Karina Ericsson Wärn.
 
Det svenska modeundret
I Det svenska modeundret berättar journalisten och modevetaren Karin Falk om den svenska modescenen. Vi får möta de designers som tagit plats på världsmarknaden och som under de senaste åren har kallats för det svenska modeundret.
 
Sexton svenska texter om mode
En antologi om mode där den svenska modejournalistikens verkliga banbrytare medverkar med nyskrivna texter och återpublicerade klassiker. Här får du läsa om hur ett plagg blir mode, haute couturens historia, modejournalistikens utveckling, skillnaden mellan en kopia och en äkta kopia, om varför så många vill klä sig likadant och om hur det egentligen går till i den svenska modevärlden.
 
Och 2 poddar:
 
MODTV Fashion Video
Denna pod tar dig med till de stora modeveckorna och allt som händer på catwalken och runt omkring. Varje avsnitt bjuder på trendrapporter, intervjuer och backstagevideor med modeller, designers och make up-artister.
 
Pop Fashion
I podden Pop Fashion diskuterar en ägare till en vintage butik (Lisa Rowan) och en stylist (Kaarin Vembar) mode och populärkulturella händelser. Med en lite annorlunda och smart synvinkel kommenterar de sånt som rör trender, kläder, kändisar, event och affärer.
 
 
Av: Jenny Lacis
Foto: REX

 
 
Kolla också in:
10 modefilmer och modedokumentärer för regniga sommardagar

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!