Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

6 svala material att bära under sommaren

Under sommarmånader med högre temperaturer kan vissa kläder och material kännas extra varma. Men det finns tyger som svalkar och andas bättre än andra. Nedan kan du läsa om vilka tyger som är bekväma att bära även i varmare väder.

Foto: Instagram @lojsanwallin/@matildadjerf

Siden
Siden är ett naturmaterial som har en otrolig förmåga att torka snabbt. Därför klibbar sällan siden mot huden, utan känns svalt och torrt. Enda nackdelen med siden är att sidenplagg ofta är ganska ömtåliga.

Linne
Linne är ett material som andas bra och känns nästan alltid svalt mot huden. Materialet torkar snabbt och är väldigt luftigt. Linne är dessutom ett mer hållbart val som i princip aldrig går ur tiden. 

Bäckebölja
Bäckebölja är ett annat tidlöst material som är tacksamt under sommarhalvåret. Det är ett tunt, lite bubbligt bomullstyg som andas väldigt bra. Bäckebölja har fått ett uppsving på senare år, även om det i egentligen aldrig varit ur stil. 

Viskos / Lyocell / Tencel

Lyocell och tencel är olika varumärkesnamn för viskos. Viskos är ett material gjort av trämassa som genom en kemikaliebehandling omvandlats till tyg. Det andas bra trots att det är ett konstmaterial. Välj gärna tunn viskos under riktigt varma sommardagar. 

Hampa
Hampa påminner mycket om lin, men blandas ofta upp med bomull för att kännas mer bekvämt. Precis som lin andas hampa otroligt bra och känns alltid svalt mot huden. Materialet håller även vätska utan att kännas fuktigt.

Ekologiskt bomull

Bomull är ett material som kan hålla mycket vätska. När vätskan sedan sakta börjar avdunsta blir plagget svalare. Ju tunnare bomullstyg desto bättre. Välj alltid ljusa tyger framför mörka och tjocka för att hålla dig sval.

Materialen att undvika i värmen

Som regel bör du undvika kläder gjorda av syntetfiber när det är varmt, så som polyester, akryl och nylon. Det gäller även syntetblandningar. Plagg av syntetfiber andas inte och kan göra att du känner dig klaustrofobiskt instängd i plagget. Plaggen kommer dessutom att lukta svett efter bara en kort stund.

Källa: Steamery

KÖP

Foto: Instagram @lojsanwallin/@matildadjerf

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!