Mode

7 bästa tipsen för att shoppa kläder på nätet

shoppa smart
Metro Mode listar de 7 bästa knepen för att shoppa enkelt, smart och mer prisvänligt på nätet.
 
1. Undvik tajta plagg och skor om du är osäker på din storlek
Det där med storlek kan vara lite knepigt. Bara för att du har en storlek i ett märke betyder inte det att storleken sitter lika bra i ett annat märke. Och beställer du varor utanför Europa kan det bli en tråkig historia med kostsamma returer. Satsa istället på plagg som du vet med dig kommer sitta bra, exempelvis lite mer lössittande tröjor, t-shirts, cardigans och undvik lite tajtare plagg, jeans och skor. Testa gärna i butik innan om möjligt.
 
2. Slipp oförutsedda utgifter
När du handlar från exempelvis USA tillkommer alltid moms och tullavgift utöver frakten, om det inte är en gåva från en vän förstås. Det kan bli en dyr extrautgift om du inte räknar in dessa hundralappar i ditt köp så det bästa är att räkna ut momsen (klicka här för att komma till Tullverkets hemsida) och de övriga avgifterna innan du klickar på köp-knappen.
 
3. Hitta plagget med det rätta produktnamnet
Är du ute efter ett specifikt plagg får du bäst resultat genom att söka på det korrekta produktnamnet. Exempelvis istället för att googla på ”svart dagmar klänning” skriver du istället in ”Dagmar Elisa svart klänning”. Det korrekta produktnamnet hittar du alltid intill produkten. På så sätt får du upp de flesta nätbutiker som säljer just den modellen du letar efter och du kan enkelt jämföra priser.
 
Shoppa smart online
4. Signa upp dig på nyhetsbreven
För att du inte ska missa något erbjudande eller en förtursrea är det smart att signa upp dig på olika nyhetsbrev. Många näbutiker, exempelvis Nelly, Net-a-porter, Zalando, H&M med flera har även specifika kampanjer i sina sociala kanaler så vill du vara helt säker kan du gilla dina favoritbutiker på Facebook och Instagram.
 
5. Bokmärk de plagg du är intresserad av att köpa
På nätet är det rea och kampanjer betydligt oftare än i butik. Då gäller det att vara snabb på tangenterna när du väl vill klicka hem skorna på din önskelista. Genom att bokmärka sidorna för de plagg/produkter du är intresserad av kan du snabbt hålla koll om de är nedsatta.
 
shoppa smart
 
6. Handla hos kända nätbutiker
Håll dig främst till välkända butiker. Och väljer du en internationell butik som du inte handlat hos tidigare är det viktigt att göra research. Googla butiken för att ta reda på vad andra har skrivit och glöm inte heller att kontrollera butikens informationssidor för adress, telefonnummer, köpvillkor etc.
 
7. Spar in på frakten genom att hämta i butik
Många nätbutiker har gratis frakt och retur medan andra bjuder på frakten om du hämtar upp ditt paket i butik. Två exempel är de spanska kedjorna Mango och Zara. Dessutom har de ofta större utbud online än i butik, och passar inte plaggen kan du enkelt lämna tillbaka rubbet i butik om du så önskar.
 
 
Av: Elina Malm
Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!