Mode

7 vanor från kvinnor med strålande hy

För att få en strålande fin och ren hy behöver man faktiskt inte vara född med sådana gener. Enligt en undersökning där man frågade kvinnor mellan 24 och 83 år med bra hy hur deras hudvårdsrutiner och livsstilar såg ut kom man fram till framförallt sju positiva vanor.

Foto: @thezoereport / @elaisaya

1. Behandla ansiktets olika zoner på olika sätt.
Att använda en och samma ansiktskräm till hela ansiktet fungerar inte. Du har olika zoner som behöver olika vård. Främst är det kinderna, t-zonen och området runt ögonen som har olika behov.

2. Satsa på antioxidanter
Något som många av de kvinnor som tillfrågades uppgav att de använde sig av var skyddande antioxidantberikad hudkräm. Detta för att förhindra att fria radikaler från cigarettrök, avgaser, uv-strålning och stress skadar huden och bidrar till kollagen-förstöring.

3. Rengör ansiktet riktigt noggrant. Varje dag
Oavsett hur mycket smink kvinnorna som tillfrågades använde så hade alla gemensamt att de varje dag rengjorde huden grundligt. Morgon som kväll. Att sova med smink är otänkbart.

4. Träna 
Genom att träna och svettas rensar du ut gifter ur kroppen och får igång blodflödet, vilket leder till att huden får näring och ser friskare ut.
Kom bara ihåg att inte vänta för länge med att tvätta ansiktet efter träningen, då svett täpper igen porerna.

Läs även: “De 6 största skönhetstrenderna 2021”

5. Drick mycket vatten och ät med sunt förnuft
Tänk med sunt förnuft. Kvinnor med strålande hy äter enligt studien mycket grönt, frukt, nötter och fisk och dricker mycket vatten.

6. Exfoliera!
Genom att använda exfolierande produkter avlägsnar du döda hudceller och ger din hud en ny och frisk lyster. Har du oljig hy eller acne är det bra att exfoliera ofta, medan du med känslig hy bör ta det lite lugnare. Oavsett är det bra att “ömsa lite skin” ibland.

7. Använd smink som passar just din hy.
Var noga med att välja en foundation som är anpassad till din hy. Har du fet hy eller problem med acne ska du använda en som inte täpper till porerna, medan du med torr hy bör välja en återfuktande.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!