Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

97-åriga stilikonen Iris Apfel signerar modellkontrakt: “Jag är väldigt exalterad”

Att skönhet inte har någon ålder visste vi redan men blir ändå extra glada i magen när stilikonen Iris Apfel signerar storslaget modellkontrakt vid en ålder av 97. Iris hamnar dessutom i gott sällskap då vi i samma agentur hittar supermodeller som Gigi Hadid, Gisele Bundchen och Karlie Kloss.

Det är jättarna IMG Models som lyckats signera modeprofilen Iris Apfel, 97 år gammal. Företaget kommer att representera Apfel för både modelljobb och offentliga framträdanden.

“Jag är väldigt exalterad då jag aldrig haft en riktig agent. Jag är en riktig gör-det-själv-tjej.” säger Apfel till WWD.

Visst är det på tiden med en riktig modellagentur för Iris som under många år gjort stora samarbeten på egen regi tillsammans med varumärken som bland annat Le Bon Marché, Kate Spade och Mac.

“Jag hade aldrig kunnat tro att mitt liv skulle ta denna vändning. Jag tänkte att i min ansträngda ålder kommer jag ändå inte att få något uppdrag. Men på något sätt hittade folk mig och började ringa. Jag är väldigt tacksam.”

Iris vill nu inspirera andra äldre kvinnor att våga gå utanför sin bekvämlighetszon.

“Jag tror att pension är ett öde som är värre än döden. Jag älskar att arbeta och älskar mitt arbete. Jag blir ledsen när jag hör att människor inte gillar vad de gör. Nu får jag chansen att testa detta och samtidigt möta intressanta och kreativa människor vilket jag verkligen uppskattar.”

Källa: Townandcountrymag och WWD
Fot0: REX Features 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!