Mode

Adidas x Gucci – idag släpps det omtalade samarbetet

Adidas nya samarbete med Gucci är inspirerat av en klassisk Adidas-klänning som Madonna bar på en filmpremiär i början av 90-talet – en skapelse som Guccis kreativa ledare dessutom har gjort en nytolkning av inför hösten 2022.

Foto: adidas/Gucci

Det italienska lyxmärket Gucci har släppt ett nytt samarbete med adidas: en kollektion skapad av Guccis kreativa ledare, Alessandro Michele.

Foto: adidas/Gucci

Kollektionen kombinerar märkenas karaktäristiska stilar och är inspirerad av den ikoniska adidas-klänning som Madonna bar på premiären av “Sömnlös i Seattle” i början av 90-talet.

Foto: Instagram @glamourmag

Nytolkning av ikonisk Madonna-klänning

På premiären av “Sömnlös i Seattle” 1993 dök Madonna upp på röda mattan iförd en numera ikonisk klänning från adidas – en röd design med sportmärkets klassiska vita ränder och v-formad urringning.

Sedan dess har artisten varit en flitig användare av sportmärkets kläder, och därför är det säkerligen en glad överraskning för hennes fans att adidas nya samarbete med Gucci är inspirerat av den röda klänningen från 1993. Kollektionen innehåller allt från sneakers till sweatshirts och genomsyras av en design som kombinerar märkenas respektive signum.

I våras presenterade Alessandro Michele dessutom en nytolkning av den ikoniska klänningen på modeveckan i Milano inför hösten 2022. Den nya versionen bars av Madonnas son David Banda på WBA World Lightweight Championship i New York härom veckan – och även Madonna var iförd märkets kläder från topp till tå.

Foto: Instagram @gucci

Källor: Gucci, adidas

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!