Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Alexander Wang gör kollektion med modejätten – en av H&M:s stora rivaler

Igår avslöjades det att modeskaparen Alexander Wang ska släppa en kollektion med det japanska klädföretaget Uniqlo. Wang har tidigare gjort ett tokhyllat samarbete med H&M, men i höst samarbetar han med en av deras konkurrenter.

uniqlo-alexander-wangFoto: Getty images

I höstas öppnades portarna till Uniqlos butik i Stockholm, vilket också var den första att öppna i Skandinavien. Uniqlo fanns från början bara i Japan, men nu varumärket flera butiker runt om i världen och har därför blivit konkurrenter till andra stora klädföretag så som H&M.

Det här är dock inte den första kollektionen som Alexander Wang gör tillsammans med Uniqlo – redan år 2008 gjorde de en kollektion tillsammans. In en intervju med Vogue.com berättar Alexander Wang att han och Tadashi Yanai, Uniqlo’s CEO, har haft kontakt genom åren och att Yanai alltid varit väldigt stöttande och sagt att “när du har en idé hör då av dig”.

I klädkollektionen, som är till för både män och kvinnor, kommer vi får se allt från underkläder och basic bodysuits till t-shirts och leggings. Eftersom att Wang är känd för att göra kläder i neutrala färger så är det troligen det vi kan vänta oss även av den här kollektionen och i och med att Uniqlo är ett budgetföretag så kommer priserna på kläderna att ligga på cirka 150 till 400 kronor.

Kollektionen kommer att finnas tillgänglig den 25 oktober i Uniqlo’s fysiska butiker och på deras hemsida. Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som sker kring samarbetet!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!