Mode

Allt fler brudar väljer foppatofflor på bröllopsdagen

Skulle du kunna tänka dig att bära foppatofflor på din bröllopsdag? För många brudar i USA och Australien är svaret på detta ett rungande ja!

Foto: Alamy

En något udda trend är på frammarsch i USA och Australien: där har nämligen foppatofflor blivit ett populärt val hos brudar som vill vara bekväma på sin stora dag.

Foto: Etsy

Kan kosta tusentals kronor

På TikTok finns det mängder av videor där användare visar upp sina så kallade bröllops-crocs, som de i regel byter om till efter att ha haft på sig ett par mer klassiska skor under själva ceremonin.

Många brudar väljer att själva dekorera sina foppatofflor med exempelvis pärlor och konstgjorda blommor. Andra köper foppatofflor som redan är utsmyckade – och då kan prislappen hamna på upp till 3 000 kronor, enligt TV4.

@mostwantedcollections Watch me slayyy wedding crocs part one 😍💍💒 #fyp #followmee #manifestation ♬ som original – alvezlu

Stylisten: “Superhärligt”

Stylisten Frida Zetterström berättar för TV4 att trenden kanske inte är så oväntad som man kan tro:

“Jag tror att det här är ett tecken på vad vi ser i modevärlden just nu. Vi drar oss mer emot det individuella valet där komfort inte får vara på bekostnad av stil, och där man inte bara följer normer och det tycker jag att man kan applådera. Det känns väl superhärligt, för helt ärligt är det väl många av oss som har gått på bröllop eller till och med gift oss i kläder som vi förväntas bära, snarare än det vi själva vill.

Frågan är, kommer foppatofflor att bli norm på bröllop framöver?

Zetterström tror att just denna trend troligtvis är en fluga. Däremot är det mycket möjligt att konceptet att prioritera komfort på sin bröllopsdag är här för att stanna – foppatofflor eller ej.

@vanessajooo Reply to @nina__3888 Not sponsored by Crocs #weddingcrocs#smallwedding#weddingshoes#weddingtiktok#weddingday#weddinghacks#crocs#crocs4life @Crocs ♬ original sound – vanessajooo

Foto: Alamy

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!