Mode

ALTEWAISAOME DESIGNAR SITT EGNA FUNKTIONSBAND

desk
 
 
Natalia Altewai och Randa Saome är designduon bakom det svenska och genom åren hyllade märket ALTEWAISAOME. Duon är ständigt aktuella med nya kollektioner och spännande designsamarbeten där deras senaste på tur, som släpps idag den 12:e december, är deras fuktionsband för Sony Mobile.
 
 
Text. Caroline Sandström
Foto. Sony Mobile
 
 
Berätta lite om samarbetet. Hur var det att arbeta med Sony?
– Det var otroligt spännande och kul. Vi har gjort andra samarbeten tidigare men detta var något helt nytt vilket vi älskar. Utmaningar är verkligen en drivkraft för oss.
 
Ni säger att det var mycket ni behövde tänka på under designprocessen. Fick ni kompromissa mycket med designen på grund av det eller blev resultatet precis som er vision?
– Vi fick kompromissa till viss del, men det i sig blev också intressant då vi såg det som en del av utmaningen – att skapa ett snyggt armband som även har en fungerande teknisk funktion. Slutresultatet stämmer dock väldigt bra med vår vision för produkten.
 
Vem tror ni kommer bära armbandet?
– Medvetna kvinnor och män som lever ett aktivt liv.
 
Tycker ni att funktion och design är viktigt att kombinera?
– Ja, det tycker vi. Är man aktiv som person fyller förmodligen funktionella produkter en viktig roll i din vardag – om det dessutom är en välgjord produkt med högt designvärde får man ännu fler tillfällen att använda den!
 
Om ni skulle få matcha armbandet valfritt, hur skulle ni styla det då?
– Vi har skapat armbandet med tanken att den ska kunna matchas med många olika looks. Det är en unisex accessoar som vi vill ska kunna stylas med såväl jeans och t-shirt lika bra som med skjorta och fin byxa eller klänning.
 
Det känns som att sportmodet ligger er varmt om hjärtat och att det ständigt genomsyras i era olika kollektioner. Så var det en självklarhet att tacka ja till att designa ett funktionsband för Sony?
– Ja det var absolut en självklarhet – vi tvekande inte för en sekund!
 
Var är nästa steg i karriären?
– Vi fortsätter jobba med att bygga upp Altewaisaome som vi gjort de senaste åren.
 
Kommer vi få ser er som vanligt under modeveckan i Stockholm?
– Det kommer ni definitivt få göra!
 
Är det här samarbete en milstolpe i karriären?
– Det vet man aldrig – vi får se vad detta leder till.
 
Tror ni att just ert funktionsband kommer bli det populäraste armbandet att ge bort i och med att det är “årets julklapp”?
– Ja det tror vi. Armbandet har inte bara en tekniskt funktion utan är även en fin och lyxig accessoar som vi tror många uppskattar.
 
 
Armbandet som är tillverkat i mjukt koläder och i färgerna svart och brunt har ett chipp, där all statistik lagras, i form av en minimalistisk guldpläterad metallbricka. Armbandet är även designat för att passa både tjejer och killar och dess tekniska huvudfunktion är att mäta olika variabler i användarens liv som rörelsemönster och sovrutiner för att i sin tur ge en bättre uppfattning av din vardag. Armbandet kommer finnas till försäljning i utvalda Telenor-butiker, telenor.se samt i ALTEWAISAOMEs egen webshop och kostar 1 695 kronor.
 
 
Fotograf_Henrik_Halvarsson
 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!