Mode

Anine Bing bygger modeimperium: ”När jag får en bra idé gör jag den till verklighet”

2012 tog hon tag i drömmen om det egna varumärket uppkallat efter henne själv – Anine Bing. Sedan dess har succéerna avlöst varandra och klädmärket tagit världen (för att inte tala om Hollywoodeliten) med storm. Efter tio butiker på prestigefyllda adresser runt om i världen bestämde sig Anine för att utveckla varumärket ytterligare, och är nu aktuell med Bing Kids.

Anine Bing, 35 befinner sig i Sverige för att lansera sitt designsamarbete med Gina Tricot samt presentera sin nya satsning Bing kids – en unisex och stilsäker barnkollektion för åldrarna 2-10 år. Vi på Metro Mode fick en kaffe tillsammans med modeikonen på Hotell Diplomat i Stockholm.

För den som inte vet, vem är Anine Bing?

– Jag föddes i Köpenhamn där jag bodde mina tio första år i livet innan vi flyttade till Järna utanför Stockholm. När jag var 20 år gammal så flyttade jag till Los Angeles där jag nu bott sedan 15 år tillbaka med min man Nicolai och två barn Bianca och Benjamin. Jag som person är väldigt kreativ och driven. När jag får en bra idé gör jag den till verklighet.

Har du alltid varit så?

– Ja, faktiskt. Både om det handlar att kunna köpa min första lägenhet och starta min egen verksamhet så har jag bara sett till att det hänt.

Vart tror du att din enorma drivkraft kommer ifrån?

– Mina föräldrar har låtit mig vara mig själv, och inte styrt mig åt något håll – utan låtit mig välja vägen själv. Jag gick även i en Waldorfskola som liten så det kan ha haft en bidragande faktor.

Berätta om din nya barnkollektion Bing Kids?

– Det började med att min dotter Bianca ville ha samma kläder som jag hade, en läderjacka och slitna jeans. Där och då föddes idén till Bing kids och jag började spåna på att ta fram några plagg till mina barn. De blev väldigt populära hemma och på den vägen är det. Nu är det riktigt häftigt att stå här med en första kollektion – tillgänglig för alla barn mellan 2-8 år.

Funkar det att tänka likadant när man tar fram kläder till barn som vuxna?

– Processen är likadan men när det kommer till barnkläder ska de vara bekväma och inte ha några konstiga, utstickande sömmar som skaver. Barn måste kunna leka och leva, och kläderna tillåta det.

Har du några favoritplagg i kollektionen?

– Jag älskar läderjackan, våra t-shirts med print och leopardklänningen. Kläderna är unisex och passar för alla.

Berätta om ditt liv i Los Angeles, det ser så härligt ut?

– Jag var på en resa med min mormor när jag var 15 år och blev helt förälskad i staden. I kreativiteten, människorna och vädret. Där och då bestämde jag mig för att flytta till LA när jag blev stor. När jag var 20 år så tog jag tag i den drömmen och flyttade.

Så inga planer på att flytta till Sverige i framtiden?

– Alltså drömmen vore ett sommarhus i Stockholm. Barnen älskar våra sommarsemestrar här och det hade varit så härligt.

Hur mycket jobbar du egentligen?

– När man driver sitt egna företag blir det mycket jobb, helt klart. Jag jobbar inte direkt nio till fem utan är ständigt uppkopplad. Nu, sex år sedan vi startade företaget har jag kommit till insikt att jag måste börja försöka stänga av ibland. Jag vill verkligen hitta en bättre balans.

Hur är det att jobba och leva med sin man?

– Min man är VD för företaget och det har självklart varit en häftig resa att bygga denna livsdröm tillsammans. Men vi har självklart också gått igenom tuffa perioder. Det är inte så lätt när man bråkat om någonting på jobbet och sedan kommer hem och ska vara man och hustru igen.

Ni har hållit ihop i över nio år. Har du några bra relationshacks?

– Vi ska faktiskt börja med det nu. Jag har sagt till min assistent att hon ska avvara två timmar varje onsdag för hike för mig och Nicolai. Vi gjorde det mycket i början av vårt förhållande men sedan dess har jobbet, livet och vardagen kommit emellan. Nu ska vi ta upp hajkandet men också blir bättre på date nights. Sånt är viktigt!

Vad är det bästa med Nicolai då?

– Hans enorma drivkraft smittar. Han får saker att hända på ett inspirerande sätt.

Hur träffades ni?

– Vi träffades i Istanbul över en helg genom vänner. Efter det så kom han och hälsade på i Los Angeles och blev kvar helt enkelt.

Ert hus är underbart, har ni inrett det själva?

– Jag och min Nicolai har inrett huset men det är faktiskt han som valt det mesta. Han har verkligen känsla för inredning. Det är även han som inreder alla våra Anine Bing-butiker.

Beskriv er inredningsstil…

– Rockig möter bohemisk skulle jag säga. Vi blandar det vi tycker är fint – från design till vintage. Vill att huset ska kännas levande.

Du har checkat av många stora drömmar, vad är du mest stolt över?

– Att vi har kommit så långt som vi kommit! Vi har faktiskt gjort det här, på riktigt! Jag är väldigt stolt över de tio butikerna som vi nu har i allt från Paris till Berlin, Los Angeles, London, Madrid och New York. Det är häftigt.

Hur bygger man upp ett framgångsrikt team?

– För mig har det varit ovärderligt att ha gjort allt i min egen business. Från att packa varor på lager till att sköta logistik och försäljning. Jag har verkligen förståelse för alla roller, eftersom jag själv arbetat med det. Vi har självklart gjort en del fel-rekryteringar genom året men lärt av alla misstag.

Du är väldigt aktiv på Instagram där du har över en halv miljon följare. Vem tar alla de bilderna på dig, din man?

– Nej, han skulle bara bli irriterad om han ska behöva ta bilder hela tiden, så jag har faktiskt Ashley med mig överallt. Hon tar alla mina bilder på Instagram.

Smidigt. När det kommer till drömmar, har du fler du vill checka av på listan?

– Jag drömmer om ett tredje barn och har alltid velat ha en stor familj. Men jag är väldigt lyckligt lottad i dag då jag faktiskt kan säga att jag lever min dröm just nu. Jag får vara mamma och göra det jag brinner för med min business. Det enda jag vill ändra på är att försöka klämma in lite mer balans i vardagen. Lära mig att varva ner något.

Jag har uppfattat dig som väldigt spirituell, stämmer det?

– Jag är spirituell och har en väldigt stark magkänsla som jag alltid följer så gott det går. Jag är en väldigt känslig människa och känner enkelt av och tar in andras energier. Och där är jag likadan. Min egen energi känns av beroende på mitt humör kan man säga. När jag är glad så lyser jag och när jag är på dåligt humör kan andra känna av det.

Vad får dig att bli pirr-i-magen-glad?

– Mina barn, och när jag har designat de perfekta jeansen, haha!

Vad gör dig riktigt förbannad?

– När folk inte är schysta mot andra. Har väldigt svårt för avundsjuka och bitchiga tjejer. Jag tycker man ska vara snäll, jag försöker vara det.

Om du skulle starta ett politiskt parti, vad skulle vara kärnfrågorna?

– Jämställdhet, självkänsla och att våga följa sina drömmar. Politiskt parti eller inte så skulle jag vilja peppa folk att våga tro på sig själva.

Vad är meningen med livet, enligt dig?

– At få vakna upp varje dag och göra det jag verkligen vill. Att vara mamma, utvecklas och uppfylla mina drömmar.

Det känns som att du är väldigt trygg i dig själv. Kan du ge några tips på hur man får bättre självkänsla?

– Ett tips är att läsa böcker. Jag gillar Mia Törnbloms böcker om självkänsla och läser just nu ”The power of now” av Eckhart Tolle.

Vilka är dina tre bästa tips för att våga följa sin dröm och starta eget?

1.     Bygg upp din självkänsla. Du måste tro på dig och din idé!

2.     Skriv upp vad du vill uppnå, gör delmål och börja checka av.

3.     Bygg ett starkt dreamteam – det är a och o för att nå framgång.

Vad har varit dina egna främsta lärdomar från att våga satsa helhjärtat på ett eget varumärke?

– Man kan inte vara bäst på allt. Jag är ett kontrollfreak men det går bara inte att vara med och dutta överallt. Ett tips är också att vara försiktig när man anställer. Lägg tid på rekrytering så att det blir rätt.

Hur ser en vanlig jobbdag ut i ditt liv?

– Jag vaknar vid 06 varje morgon och tar en snabbdusch. Barnen vaknar vid halv 7 och innan lämning på skolan, lagar jag barnens luncher. Väl på kontoret springer jag runt och ser vad som behöver bockas av. Kollar mejlen och sedan är det möte efter möte efter möte som gäller. Men ingen dag är den andra lik och ibland står det kampanjplåtningar på schemat och ibland intervjuer som idag.

”En fördom om mig som stämmer ….” att mitt humör går upp och ner. Är jag glad så får jag med alla på tåget och är jag stressad känner alla av det.

”Det här önskar jag att folk visste om mig…” Jag önskar att människor såg allt hårt jobb som ligger bakom vår framgång. Ingenting har kommit gratis. Det har varit många motgångar längs vägen som bockats av.

”Hemma går jag helst klädd i…” Mjukisbyxor och en t-shirt.

”Den här träningsformen gillar jag bäst…” Ingen träning faktiskt. Vill verkligen komma igång och nu är onsdagshajken på g i alla fall.

”Den här typen av person ser jag upp till och respekterar…” Alla som följer sin dröm.

”Min största idol genom livet är/var… Min mormor Elly var min förebild. Hon var en tuff brasilianska som inte var rädd för någonting.

Här kan du spana in nyheter från Anine Bing >>

Här hittar du Bing Kids >>

Foto Cassandra & Anine: Jenny Sunding
Foto instagram: Instagram.com/Aninebing

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!