Mode

Använder du ankelstrumpor? Då avslöjar du din ålder

Använder du långa eller korta strumpor? Denna till synes betydelselösa detalj kan faktiskt avslöja din ålder, åtminstone om man får tro den debatt som just nu rasar på sociala medier.

Foto: Instagram @hannaschonberg

Länge var de höga strumporna ett stilgrepp från en svunnen tid, men enligt sociala medier är det faktiskt dessa strumpor som unga föredrar idag – medan de tidigare så moderiktiga ankelstrumporna skvallrar om hög ålder.

Foto: Instaram @gigihadid

Bör endast användas vid träning

Annaliese Todd är en av de TikTokers som har gjort en djupdykning i ämnet strumpmode.

Todd – som definierar sig som en millenial – förklarar att ankelstrumpor numera är hopplöst ute och endast bör användas vid träning. Istället ska strumporna vara väl synliga, à la prinsessan Dianas mer sportiga looks från 90-talet.

TikTokern förklarar vidare att det inte är okej att helt skippa strumpor i skor. Loggor på strumporna går också bort, såvida du inte är en tonåring.

Däremot får man gärna uttrycka sin personlighet med hjälp av färgglada strumpor med mönster – strumporna ska synas, helt enkelt!

“Kommer dö ut snart”

Vad tycker då generation Z själva om trenden med höga strumpor?

Perla Rainey Malmberg (Claes Malmbergs dotter som har blivit en kraft att räkna med på TikTok) medger att det är svårt att hänga med i alla trender som är i omlopp. Hon anser att det är bäst att låta komfort styra – själv har hon till exempel oftast korta strumpor på sig.

Perla ställer sig även tveksam till att trenden skulle bli särskilt långlivad:

“Jag minns när Stig Helmer hade långa strumpor i Birkenstock i Sällskapsresan, då var ju han en boomer, eller vad det är man säger”, säger hon i Efter fem och fortsätter:

“Idag är det trendigt att ha långa strumpor i Birkenstock, så jag tror det handlar om att allting kommer tillbaka. Vi har lite mer 90-talsstil idag än vi hade för fem-tio år sedan, då var det tajta jeans som gällde. Så jag tror att detta också kommer dö ut snart.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!