Mode

Appartamento III by Peroni – En kreativ fusion av konst, mode och musik

Appartamento by Peroni
 
 
Med syftet att stötta unga kreatörer och inspirera till spännande samarbeten kör det italienska ölmärket Peroni Nastro Azzuro denna vecka det kreativa projektet Appartamento. Det blir bland annat filmpremiär, en konst- och modeinstallation och en nytolkning av en modekollektion.
 
Med ambitionen att vara en mötesplats för samarbeten och upplevelser inom mode, konst och musik hålls denna vecka Appartamento III by Peroni. Det är därmed tredje säsongen som projektet körs, och tanken är att det ska vara en långsiktig satsning där den kreativa andan från Italien möter samtida svenskt mode, design, musik och mat.
 
Appartamento III by Peroni består av tre kvällar som hålls på Konstnärshuset i Stockholm, där varje kväll har en särskild inriktning. Varje kväll kommer att bjuda på ett unikt innehåll framtaget i samarbete med modeskapare, musiker, konstnärer och andra kulturutövare. I år kommer den första kvällen att bjuda på en konst och mode-installation med artisten El Perro Del Mar & stylisten Nicole Walker, den andra kvällen kastar modeskaparen Giorgi Rostiashvili nytt ljus på sin höstkollektion och under den sista kvällen premiärvisas filmskaparen Daniel Wirtbergs senaste verk som är ett samarbete med den elektroniska trion The Acid, modeskaparen Henrik Vibskov och produktionsdesignern Anna Natalia Siemonsen.
 
Tidigare säsonger har bland annat inkluderat kreatörer och aktörer som Ida Klamborn, Erik Bjerkesjö, Say Lou Lou, Axel Boman, Nationalmuseum och Isbrytaren och publiken har kunnat ta del av bland annat modeinstallationer, konstutställningar och dansuppträdanden.
 
 
Text. Jenny Lacis
Foto. Nicole Walker och Sarah St Clair Renard.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!