Mode

Årets nördigaste trend – 20 plagg som fixar stilen våren 2016

Årets nördigaste trend – 20 plagg som fixar stilen våren 2016
20 Se Bildspelet

Byxor

Zara, 559 kr

Kjol

Zara, 559 kr

Kjol

Zara, 559  kr

Zip-jacka

Zara, 349 kr

Det har aldrig varit mer rätt att vara nördig. Experimentera med färg och mönster i vår. Inspireras av modehus som Gucci, Prada och Pucci för en fulländad look. Metros modechef Petra Tungården guidar dig till stilen.
 
En utav säsongens mest intressanta trend är troligtvis den retro-romantiska, även förknippad nördtrenden. Vi pratar såklart om blommiga skjortor, knälånga kjolar, stickade västar och färgglada sjalar. Modehuset Gucci står för den största inspirationen och har sett till att de nörd förknippade glasögonen i storleken större har en garanterad plats på catwalken säsong efter säsong. Men även modehus såsom Dries Van Noten, Prada, Pucci och Miu Miu har snabbt även de anammat trenden.

Vi vet att trenden kan kännas som ett djupdyk i mormors garderob och att looken ibland känns nästintill utklädd. Men det bästa med nördtrenden är att du, precis som när du var liten, kan sätta ihop en vinnande outfit utav alla dina favoritplagg. Du behöver alltså inte tänka så mycket på vad som matchar och inte. Använd din fantasi bär spetsblusen tillsammans med en blommig bomberjacka, addera sedan ett par vida kostymbyxor och du kommer garanterat att se ut som den moderna nörden.

Känns det för utspökat för din smak kan du välja att bara addera ett element till din befintliga garderob. Iögonfallande smycken eller stora nördglasögon kan vara tillräckligt.

När jag den här säsongen säger, ”det finns inga gränser”, så tillägnar jag det just den här trenden. Ge därför dina plagg en ny chans att glänsa och para ihop sådant du tidigare trott varit omöjligt tillsammans så lovar jag dig att det finns chans till en ny romans.
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!