Mode

Återwin-win uppmanar till garderobsrensning till förmån för människor i utsatthet

Den 23 september startar den årliga klädinsamlingen Återwin-win där Stadsmissionen och Atrium Ljungbergs handelsplatser hoppas på att slå förra årets rekord – 110 ton insamlade kläder på tio dagar.
 
aterwinwin_980
Förra årets Återwin-win var en av Stadsmissionernas mest framgångsrika insamlingar genom tiderna – och nu är det dags igen. Den 23 september till 2 oktober kommer insamlingsstationer att finnas i Stockholm (Sickla, Farsta Centrum och Port 73), Malmö (Mobilia) och Uppsala (Gränbystaden och Forumgallerian). Som tack får alla kunder som skänker kläder (vare sig det är ett plagg eller halva garderoben) en rabattcheck på 20 procent att använda i någon av handelsplatsernas medverkande butiker.

– Varje plagg vi får in gör verkligen skillnad och kan hjälpa många människor, som har det svårt i dagens samhälle, tillbaka till en vardag igen, säger Karin Timm Östlund, kommunikatör och projektledare på Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner, i ett pressmeddelande.

De insamlade plaggen går till Stadsmissionens lokala arbete. Kläderna delas ut till deltagare inom Stadsmissionens olika verksamheter, återbrukas till nya produkter eller säljs i Stadsmissionens second hand-butiker.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!