Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

ATP Atelier släpper sin första höstkollektion.

Namnlöst-1

 

ATP Atelier, har seglat upp på modehimlen under det senaste året. Nu släpper de sin första höstkollektion efter en rad framgångsrika sommarkollektioner. Med sina rötter i Italien och en nominering i årets Guldknappen, har märket en rad superstylister och favoritbloggare som kunder. Metro Mode har tagit ett snack med grundaren av ATP, Maj-La Pizzelli, och frågat henne om hösten och de bästa tipsen när man köper höstskor.

Maj-La! Hur känns det att utveckla ATP Atelier med en höstkollektion?
– Det känns helt rätt! Vi smygstartade i våras med att bredda sommarkollektionen med bland annat spetsiga ballerinaskor och då vi fick väldigt positiv respons där, känns det så bra att även kunna presentera ytterligare modeller som vi är minst lika nöjda med. För att behålla ATP’s identitet har vi låtit hösten inspireras av tidigare vår och sommarkollektioner och använt material som snakeprint, vegetabiliskt färgat kalvskinn och mocka samt pony. Sedan är ju stilen fortfarande densamma, med mötet av italienska hantverket och den skandinaviskt stilrena designen.

Hur tänker ni när ni designar för ATP Atelier?
– Vi tänker väldigt mycket på vem det är som bär våra produkter. En tjej med attityd och självkänsla. Avslappnat chict är vår ambition och tjejer som Caroline de Maigret och Nico från Velvetground står som inspiration till den typiska ATP Atelier-tjejen. Ledorden är effortless elegance och det är något vi alltid bär med oss i designen.

WynJRsJlm44fPgLIu24wLULqh32Vax72ZeTZucMFgPM-1

Vad tänker du på när du köper höstskor?
– När jag investerar i ett par skor, är det viktigt att de har en design som skapar omedelbart habegär. Men också att de fungerar ett par säsonger fram. Då känns det mer värt att lägga ett par extra slantar. Att det är bra skinn och att passformen är bra, är också självklart viktigt.

Hur behandlar du dina skor för bäst livslängd?
– Jag har alltid skoblock i när jag inte använder dem, så de inte tappar formen! Sedan smörjer jag alltid in dem och ser till att hålla dem rena från salt och annat smuts från gatorna. Dessutom ser jag alltid till att klacka om mina skor innan de blivit slitna. Det är värt de extra slantarna!

X89dOjtJPeCQzzuJsoI10uYQP2QVLFG6ruzGpHf9qz4

 Du har en bakgrund som inköpare på bland annat Filippa K, hur kommer det sig att du startade ett eget skomärke?
– Jag såg att det fanns en saknad av ett genuint svenskt varumärke som specialiserade sig på snygga skor. Självklart finns det många svenska framgångsrika varumärken som gör skor också, men det hamnar alltid på sidan av klädkollektionen och jag vet ju av erfarenhet att det då aldrig blir deras högsta prioritet. ATP Atelier’s huvudfokus är ju skor och därför kan vi lägga mer tid på materialval, ärliga leverantörer och hållbar design.

Vilka ATP Atelier skor kommer vi att se dig i höst i? 
– Jag kommer definitivt att använda vår modell “Jodphur Alva” i mocka till vardags och när tillfället kräver klack är “Florens Blue Suede” min favorit!
Jag är dock inte redo att släppa vår ballerinasko “Nadia” än utan använder dem som inneskor både hemma och i jobb, vintern ut!

– Fanny Ekstrand

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!