Mode

Balenciagas nya armband upprör – liknar tejprulle

Det spanska modehuset Balenciaga fortsätter att provocera modevärlden med produkter som liknar vardagsföremål. Den senaste accessoaren att orsaka upprörda känslor är ett armband som är misstänkt likt en tejprulle – men har en saftig prislapp.

Foto: TikTok @highsnobiety

Det var under modeveckan i Paris som Balenciaga, likt andra modehus, presenterade sin nya höst- och vinterkollektion – en visning som bjöd på flera stilgrepp som har kommit att förknippas med modehuset.

Foto: Instagram @myfacewheno_o

Uppges kosta över 30 000 kronor

I kollektionen användes bland annat soppåsar som toppar, och flera looks var inlindade i tejp. Den mest uppmärksammade produkten ur kollektionen blev dock ett armband som liknar en stor tejprulle.

Synbart finns det inte mycket som skiljer armbandet från en vanlig tejprulle, förutom att det bär modehusets namn och kostar en rejäl slant: enligt spanska Marca ligger priset på rungande 3000 euro, vilket motsvarar cirka 34 000 svenska kronor.

@highsnobiety Would you wear this? 🤨 #balenciaga ♬ Imperfect Island – DJ BAI

Den nya accessoaren har gett upphov till starka känslor på sociala medier, där många har svårt att ta det på allvar:

“Jag trodde att det här var ett skämt tills jag såg att det stod Balenciaga”, skriver en person i kommentarsfältet till ett inlägg publicerat på TikTok-kontot @highsnobiety.

“Det är nästan som om de med flit försöker ta reda på om rika människor är villiga att köpa skräp”, kommenterar en annan användare på samma plattform.

“Jag gjorde Balenciaga-armbandet först, när jag var 6 år gammal och hjälpte min pappa att måla om väggarna där hemma”, lyder en tredje kommentar.

Det omtalade armbandet är bara en av flera Balenciaga-produkter i samma anda. Andra höjdpunkter ur modehusets 2024-kollektioner är denna klänning som liknar en slarvigt hopknuten soppåse…

Foto: Balenciaga

… och denna väska som för tankarna till en påse chips.

Foto: Balenciaga

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!