Mode

BEA SZENFELD HAUTE PAPIER

Designern Bea Szenfeld är en banbrytande designer som är igenkänd för sin förmåga att uttrycka sig och sin kreativitet genom svårarbetade material. Igår visade hon upp sin ”Haute Papier” kollektion som var ett skickligt handarbeta skapat endast i vitt papper. Och istället för att visa en kommersiell och bärbar ready-to-wear kollektion bjöds vi på magisk papperskonst.

 

Under den sju minuter långa visningen fick vi se flera djuriska former ta skepnad på catwalken så som tigern, elefanten och gorillan, men även skickligt ihopsatta pappersrondeller och kuber som under rörelse bildade ett vackert mönsterspel.

 

– Hela kollektionen handlar om konsten att dra ner volymen på vissa knappar. Jag har till exempel tittat mycket på och inspirerats av porrbranschens vulgaritet. Sedan började jag utifrån det fundera vidare på hur motsatsen skulle sett ut. Vad skulle hända om man drog ner volymen? Då hittade jag något som kallas för ”Furries” i porrbranschen vilket är människor som klär ut sig till djur. Detta blev en stor inspiration för mig och influenser du ser mycket av i kollektionen, säger designern Bea Szenfeld.

 

Det är med ett stort självförtroende och mycket mod som Bea väljer att sätta det svåra framför det kommersiell genom att gå sin egen väg vilket ingen hittills har gjort under Stockholms modevecka. Något hon gör helt rätt i. Och trots att plaggen inte ger några direkta ”ha-begär” på grund av dess obärbarhet, förmedlar den ändå en känsla av humor och spänning inför det oväntade. Hela visningen var som en enda stor rörlig kostvernissage där du hela tiden förundras över vad du kan skapa av material som du dagligen använder som skrivunderlag.

 

Av. BEA SZENFELD Foto. KRISTIAN LÖVEBORG

 

_KLF6119

 

_KLF6186_KLF6162

 

_KLF6207

 

_KLF6263

 

_KLF6293

 

_KLF6323

 

_KLF6356

_KLF6377

 

_KLF6397

 

_KLF6428

 

_KLF6454

 

_KLF6489

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!