Mode

BLI KVITT DINA CELLULITER

 

Den senaste trenden när det kommer till att bli kvitt ojämnheter i huden stavas koldioxid. Metoden som slagit stort i både USA och Sydamerika har nu landat i Sverige. Metros Petra Tungården testar carboxy på Söders Spa.

 

Före behandlingen har jag läst på om carboxy och jag måste säga att jag är skeptisk till att lite koldioxid skulle kunna behandla så många olika områden. Carboxy behandlar hudbristningar, ärr, mörka ringar under ögonen, celluliter, fett och slapp hud. Jag vill bli kvitt celluliterna på rumpan.

Sjuksköterskan Anna börjar med att tvätta rent området som ska behandlas med sprit, sedan sticker hon in en nål i de drabbade partierna och fyller upp varje cellulit med uppvärmd koldioxid. Temperaturen anpassas till de olika områdena på kroppen. Genom att injicera koldioxid i det drabbade området reagerar kroppen. Den tror att det är syrebrist på just det området som koldioxid injicerats. Omedelbart skickas syre till behandlingsområdet och blodcirkulationen blir bättre samt att kollagenfib-rerna ökar och huden blir mer elastisk och åtstramad, vilket i sin tur leder till att celluliterna minskar.

Jag är en tjej med skinn på näsan som tål det mesta, men jag måste säga att det gjorde riktigt ont. För att du ska se ett resultat måste du sedan upprepa behandlingen vid cirka tio tillfällen, antalet behandlingar varierar från person till person. Behandlingen är inget för den känsliga, men lider du av stora hudbristningar skulle jag absolut säga att det är värt smärtan.

 

1. Skrubba ordentligt
Det finns många anledningar till att veckovis skrubba sig ordentligt och en av dessa anledningar är just förebyggandet av celluliter och apelsinhud. Hjälp kroppen på traven att få i gång blodcirkulationen. Satsa på en skrubb rik med antioxidanter och vitaminer.

2. Förebyggande krämer
Här är krämerna som utlovar drastiskt reducering av lårens omkrets och ska få din rumpa att slå i bakhuvudet. Båda krämerna utlovar märkbara resultat om du lägger 4 minuter om dagen på insmörjning på problemområdet i 30 dagar. Krämerna ska förebygga apelsinhud och bryta ner fettceller.

3. Uppsjö av apparater
I dag finns det en hel uppsjö av apparater som utlovar märkbart fastare hud. Maskinerna ska genom massage i bindväven leda till mer elastisk hy, då massagen ska främja främjar cirkulationen i hudlagren. Men även hjälpa till att minimera gropar och celluliter för att ge en slätare hud.

4. Fimpa cigaretten
Det finns många anledningar till att fimpa, men en av dem är att rökning gör huden mindre elastisk vilket i sin tur kan leda till att cellulitgroparna blir större. Rökning hämmar nämligen blodcirkulationen. Och det är dålig blodcirkulationen som främjar bildandet av celluliter.

5. Håll i gång
Undvik socker, animaliskt fett och friterad mat. Välj i stället magert protein. Håll förbränningen i gång hela dagen genom att äta regelbundet. Sätt inte kroppen i svältläge, se till att äta enligt den gyllene regeln var tredje timme. När du rör på dig ökar du blodcirkulationen, vilket motverkar celluliter.

 

Petra Tungården

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!