Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Carin Wester designar årets kollektion av Scarfs for Scars för att uppmärksamma bröstcancer

Med inspiration i ord som livslust, hopp och glädje har Carin Wester, designchef på Åhléns, tagit fram en scarf i siden till förmån för Bröstcancerförbundet. Den kommer säljas i begränsad upplaga med start i september.

Bröstcancerförbundets samarbete med Carin Wester är det andra inom ramen för “Scarfs för scars” som lanserades 2020. Årets scarf är framtagen i hundra procent siden och designen och idén växte fram ur ett behov av att förmedla hopp och livslust för de som drabbats av bröstcancer.

Vanligaste cancerformen hos kvinnor

Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer och det är den vanligaste cancerformen hos kvinnor. För att nå visionen om att ingen ska drabbas finansierar Bröstcancerförbundet bröstcancerforskning, ger stöd, rehabilitering och bedriver opinon i bröstcancerfrågor. Samarbetet med Åhlens och Carin Wester är ett led i det arbetet. Själv säger hon att det var självklartför henne att samarbeta med Bröstcancerförbundet. “För de som drabbats av bröstcancer kan det vara skönt att vila tankarna på något annat än tuffa behandlingar, oro och sjukhusbesök. Med det färgglada mönstret vill jag sprida hopp till de som lever med bröstcancer”, säger Carin Wester.

Bröstcancer i siffror:
• Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer
• Nära 8000 kvinnor om året får diagnosen bröstcancer
• 80 procent av de drabbade överlever
• Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor
• Två av tre fall upptäcks vid mammografi

Scarfen kostar 399 kronor och säljs i en tillhörande tygväska. För varje såld scarf skänker Åhlens 100 kronor till Bröstcancerförbundet. De kommer att säljas i begränsad upplaga på Åhlens med start i september.

Scarfs for Scars - Carin Wester KÖP

Scarfs for Scars - Carin Wester

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!