Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

COS SENASTE SAMARBETE

För andra året i rad samarbetar modekedjan COS med Serpentine Gallery i London genom att stödja Serpentine Galleries Park Night Series som sträcker sig från juni till oktober. I år är paviljongen designad av den chilenska arkitekten Smiljan Radi och i samband med detta samarbete har COS tagit fram en limiterad dam och herrsko. COS designer, Martin Andersson, berättar mer om samarbetet.

 

COS_100_03COS_516_034_1

Serpentine Gallery, London

 
 

Berätta om samarbete med SGPNS, varför har ni valt att samarbete med just dem?
– Det är andra året i rad som vi gör ett samarbete med Serpentine och vi är väldigt glada att få göra det igen. Serpentine är en fantastisk intuition som visar inspirerade konst och design gratis för allmänheten, vilket är väldigt tilltalande för oss som varumärke. För oss har konst alltid varit relevant och det är en stor inspirationskälla år efter år inför arbetet med kollektionerna såsom formen, silhuetterna, skärningarna och materialen. I år har vi skapat en dam och herrsko i begränsad upplaga som är en moden tappning av den klassiska broguen, och finns till försäljning på cosstores.com, butiken på Regent street i London och Serpentine Gallery shop.

 

Vad är unikt för den sko ni tagit fram?

 

– Vi ville ta fram en dam och herrsko som kompletterade varandra och tog den klassiska knytskon från COS och plockade helt isär dem. Med herrskon tog vi bort alla utskurna delar och ersatte dem med sömmar för att skapa en minimal look. Vi lekte även med proportionerna genom att använda en bred platt sula för att skapa en tidlös och diskret look.

 

Vilket är ditt bästa stiltips?

 

– Om vi tittar på min egna privata stil gillar jag kontrasten mellan ett klassiskt skräddat plagg en enkel t-shirt och ett par sneakers eller boots, alternativt ett par slitna jeans tillsammans med dressade skor och en krispig vit skjorta.

 
 

 
 

–      Martin Hansson

 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!