Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

DAGMAR S/S 13

De tre systrarna och ansiktena bakom Dagmar, klädmärket som är döpt efter deras mormor, tog hem det ärorika priset ”guldknappen” förgående år för sin hållbarhet och ständiga utveckling. Igår visade märket upp sin vårkollektion 2013 och överraskade publiken med en kollektion som skiljer sig från tidigare säsonger.

Den här säsongen såg vi en kollektion där det futuristiska brottas med det traditionella och där det mjuka möter det hårda. Vårkollektionen innehöll stickade tröjor i storleken större, böljande klänningar, byxor och kjolar i chiffongsiden och skräddade kavajer och jackor med bylsiga armar i skinn och bomull. Den genomgående siluetten är en lössittande passform och bekväma plagg där rundade axlar är genomgående. Färgskalan gick i jordnära toner som bröts av med mjuk solnedgångsrosa och som kontrast såg vi dragkedjor i plast, och tekniska plagg i skinn och neon.

Med två starka kollektioner i ryggen var pressen stor på gårdagens visning. Kollektionen skilde sig från de tidigare säsongerna och vi såg mer färg än vanligt. Det var kul att se Dagmar testa något nytt men vi föredrar, om vi får välja, deras förgående kollektioner som andas lyx och flärd. Kollektionen kändes gles och plaggen satte sig inte på näthinnan.

Av. Petra Tungården och Caroline Sandström Foto. Gustav Gräll

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!