Mode

Därför ska du bära röd BH under vita toppar

Brukar du bära en vit BH under vita blusar och t-shirts? Här är tricket som kommer att få dig på andra tankar!

Foto: Skärmdump @sweastyle

Få saker är så irriterande som när BH:n syns igenom tröjan. Många brukar matcha en vit topp med en BH i samma färg, men i själva verket finns det en färg som fungerar mycket bättre: rött!

Visar tricket på TikTok

Fördelen med att bära en röd BH under vita toppar har demonstrerats i otaliga klipp på bland annat TikTok. En av de som visat att knepet funkar är användaren @sweastyle som regelbundet delar med sig av tips och tricks gällande mode och skönhet på plattformen.

I klippet nedan visar hon att en röd BH är överlägset bättre än en vit BH under en vit topp!

@sweastyle Bra hack you need to try (red bra under white shirt) ft @ubrasofficial C0DE: SWEA25 #brahack #fashionhack #fashion #ubras #lifehack ♬ PRETTY BOY FLOW – STURDYYOUNGIN

Därför “försvinner” en röd BH under vita kläder

Så hur kommer det sig egentligen att en röd BH fungerar så bra under vita tröjor?

Färgexperten Jada Schumacher berättar för Wirecutter att det hela handlar om hudton – generellt sett har människor en varm hudton, oavsett hudfärg. Vi är alla fyllda med blod, så vår hud har varma, rödaktiga undertoner – till och med de av oss som bär foundation eller kläder i kalla färger.

Dessutom är rött varken ljust eller mörkt, enligt Schumacher, så denna färg tenderar att fungera för en mängd olika hudtoner. Faktum är att det kan vara enklare att använda en röd BH under vita kläder än att försöka hitta en “hudfärgad” BH som matchar ens egen hud, eftersom underkläder i denna kategori tyvärr ofta kommer i få nyanser.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!