Mode

De laddar för Tough Viking 2015

Tough Viking
Det är mindre än en vecka kvar tills Tough Viking går av stapeln i Hagaparken i Stockholm – en av årets hårdaste tävlingar med både elchocker och isvakar på menyn. Metros två tävlande Daniel Paris och Ellen Bergström är nervösa. “Jag är ju rädd för precis allt”.
 
– Jag är ju rädd för precis allt och får svindel när jag ställer mig på en pall! Redan träningen är jätteläskig. Kryssar av varje dag tills det är dags, säger Daniel Paris.
 
Ellen Bergström är lugnare men erkänner att hon nog inte kommer att kunna sova natten innan.
 
Ingen av dem är några träningsfreaks i vardagen utan gör detta som en utmaning. För Daniel Paris en ganska stor sådan.
 
– De framsteg jag har gjort kanske inte ser mycket ut för världen men för mig har det här varit jättestort. Jag tar det på fullaste allvar även om jag kanske döljer det bakom humor, och har fått jobba massor med den mentala biten, säger han.
 
Ellen Bergström försöker tänka på det mer som en kul grej.
 
– Jag hoppas att det blir som en liten folkfest och försöker att inte ta det på blodigt allvar, utan istället visa att det går även om man inte tränar så mycket. Hoppas jag.
 
Hon tror att hennes nackdelar är längden, 160 cm, och att hon inte är så stark i armarna.
 
Duon har tränat med Metros personliga tränare och bloggare på Metro mode, Kevin Triguero och Sofia Sjöström, som kört hårt med både mental och fysisk träning, bland annat på en bana på Lidingö. Kevin Triguero tycker att det har gått bra utifrån förutsättningarna.
 
– De är väldigt olika som personer och behöver olika typer av stöd och träning, och utifrån det har båda utvecklats mycket på olika nivåer, säger han.
 
Daniel Paris har de pushat mentalt så att han ska våga göra det han tycker är läskigt, medan Ellen Bergström fått mer fysiska utmaningar.
 
Vad skulle du säga om deras chanser?
 
– Jag tror att Ellen kommer att klara banan och att Daniel kommer att få det lite svårare. Men han har verkligen gjort stora framsteg. När man är så rädd för allt utanför komfortzonen så är Tough Viking som att åka ut i universum för någon annan, säger Kevin Triguero.
 
På metro.se/toughviking finns webb-tv där man kan följa Ellens och Daniels förberedelser inför Tough viking som går av stapeln den 9 maj i Hagaparken. Du kan också spana in Pt-Fias blogg och kolla in klippet här nedanför!
 
 
Text. Maria Forsström
Foto: Christian Gustavsson

 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!