Mode

Den perfekta guiden för din weekend i London

london-guide-weekend-att-göra-
Tess Montgomery är modellen som bor i London sedan drygt 10 år tillbaka. Hon har gjort en London guide som tar dig till platser utanför de klassiska turiststråken. En perfekt guide för dig som tröttnat på att turista och vill uppleva staden som en riktig Londonbo.
 
Shoppa!
Skippa – Topshop, Primark och Oxford Cirkus generellt. Du har Topshop hemma och för att vara helt ärlig så ger Primark dig, förutom kläder som går sönder i första tvätten, även en ordentlig huvudvärk.
Istället – Ta tunnelbanan ner till Sloane Square, köp en latte och vandra långsamt ner för Kings Road i solen. Här finns det mesta och lite till. Kolla in butiker som Reiss, Joseph, Kurt Geiger och missa inte superknasiga Ad Hoc. Trippa över gatan och ät lunch på Bluebirds uteservering innan du köper halva deras butik och måste äta nudlar resten av resan.
Om du känner för varuhus-shopping så rekommenderar jag Harvey Nichols, missa inte att ta ett glas champagne på takterassen.
För en riktigt grisig shopping dag så slår ingenting Westfield Galleriorna, lägg undan minst 6 timmar och räkna med två måltider i någon av alla de restaurangerna. Shepherds bush for mer lyx och lugn och Stratford för en mer ungdomlig vibe.
 
Ät!
Skippa – Sushi Samba. Ja, det var toppen för ett par år sedan. Nu lever de bara på sitt namn och sin utsikt. Hoppa även över Yo! Sushi, även om det är kul att sushin kommer på band, så är de torra små smaklösa sushibitarna inte värda priset.
Istället – Ät på Duck & Waffle som ligger över Sushi Samba om du gillar engelsk mat. Annars är Aqua i The Shard en riktig hit om du vill ha fantastisk asian fusion och stans bästa utsikt.
För sushi så kan du köra fastfood varianten som stavas ITSU, eller så njuter du istället av en riktigt trevlig middag på antingen Sticks n’ Sushi eller Roka som båda ligger centralt och bra.
Om du vill vara riktigt ”in with the crowd” så hoppar du restauranger helt och hållet och kör på coola pop-ups eller supperclubs istället. Kan du få tag i biljetter till Hemsly + Hemsley eller Deliciously Ellas pop ups så är du klassad som en riktig inne-foodie.
 
Upplev!
Skippa – London eye. Den är långsam… sååå långsam och väldigt tråkig. Det finns 100 andra utsiktsplatser I London där de i alla fall serverar drinkar.
Istället – Ta en drink på Galvin By Windows på toppen av Hilton Park Lane istället. Lika dyrt, men då får du trots allt mer än utsikten för priset.
 
Gå på marknad!
Skippa – Camden market. Neongula pälsmooboots någon? Nä, jag trodde inte det. Så om du inte är ute efter att fylla på lagret av rökelse så är Camden inte den roligaste marknaden.
Istället – Spitafields Market. En lite yngre designmarknad som håller till på helgerna vid Liverpool street. Shoppa, ta en öl på Brick Lane och avsluta med en av London bästa currys. Här finns Indiska restauranger på rad, bara välj en som har BYOB (Bring Your Own Booze).
 
Bo!
Skippa – Sunkiga hotell i Paddington med blommiga överkast och inrökta rum. Det är inte så centralt ändå, inte när det finns hotell mitt i Soho.
Istället – Lyxa på The Ampersand Hotel mitt i svenskmeckat South Kensington. Ett stort plus är att det är på krypavstånd från klassiska inneklubben Boujis.
Annars är Best Western på Shaftesbury Avenue så centralt man bara kan komma utan att tömma hela bankkontot. Eller varför inte Air BnB?
För er som är på en superbudget så är antingen ett Travellodge eller Piccadilly Backpackers ett bra alternativ. Man spenderar trots allt inte sin tid på rummet när det finns så mycket annat att göra här i London.
 
Festa!
Skippa – China White, Movida, Maddox och allt vad de nu heter. De är pretentiösa, otrevliga och fullproppade med wannabee cool-kids.
Istället – Fråga runt för hemliga klubbar á la Barts och The Mayor of Scaredy Cat town. Det är en trend just nu med klubbar och viprum som du når genom gömda dörrar, frysar och skåp. Säg rätt lösen och bli en av ”de som vet”.
Om du vill göra någonting lite galet så är det värt att klä upp sig rejält och sikta på The Box i Soho. Inget för dig som är äckelmagad eller pryd, men lätt Londons bästa klubb. Jag hade min möhippa där, en av mina svenska vänners haka har ännu inte hissats upp från marken.
 
Gratis!
Skippa – Covent Gardens clowner och komiker. Det finns en anledning till att de inte har blivit anställda av en cirkus eller stå-upp klubb ännu.
Istället – Gå på The Saatchi Gallery. De har nya brillianta utställningar hela tiden och det är helt gratis.
Häng även i vackra St James’s Park, ta med en picnic och lär känna ett par bankers på sin lunchrast. I London sitter man I gräset så fort solen tittar fram, helt gratis.
Just nu nära jul är ”Winter Wonderland” i Hyde Park värt ett besök. Det är gratis inträde och så köper du din varma mulled wine i en pappersmugg och går runt och julmyser. Varning för trängsel dock, Winter Wonderland är väldigt populärt.
 
För fler londontips klicka här eller gå in på Tess Montgomerys blogg.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!