Mode

Designern Emelie Törling är svenskan bakom Kate Moss nya favoritboots

Emelie törling är designern bakom kate moss skor
Svenska sångerskan och designern Emelie Törling bor i New York tillsammans med sin make och dotter där hon driver sitt eget märke Leontine. För en tid sedan fick hon en beställning av supermodellen Kate Moss som numera bär Emelie Törlings skor nästan varje dag.
– Det är helt overkligt att hon bär mina skor, säger designern till Metro Mode.

Berätta om ditt klädmärke Leontine.
– Under 2012 bodde i Los Angeles med min man Gustaf och sällan hittade jag boots eller accessoarer som jag ville bära. Så istället började jag skapa saker till mig själv. Första dagen när jag hade bootsen på i LA frågade femton personer var de kunde köpa dem. Så jag skrev ner min mailadress på ett papper efter att den fjärde personen hade kommit fram till mig och så gick jag hem och startade mitt märke. Allteftersom skapade jag ringar i återvunnet silver, jag letade efter unika vintagesmycken och gjorde om dem och nyligen släppte jag en handgjord klädkollektion på tio plagg, men den sålde slut direkt. Vi gjorde bara ett plagg av varje.

Vem riktar sig dina kläder och skor till?
– Leontine-kvinnan är självständig, självsäker och orädd. Hon gör det hon vill och tror på, vad det än är som gör henne lycklig utan en tanke på var det ska leda. Hon är en bohemisk och fri själ med en stark stil. Hon inspirerar andra att leva på samma sätt som hon. Jag vill att Leontine-tjejen ska vara en musa för sig själv och för andra. Märket är en tydlig blandning av eklektisk lyx-rocknroll och elegans. Exempelvis en grå sliten perfekt t-shirt tillsammans med paljettbyxor i guld.

Emelie Törling Kate Moss

Supermodellen Kate Moss beställde ett par boots av dig, hur gick det till?
– En av mina kunder är den engelska superstylisten Katy England som jobbar med några av världens största fotografer och som i princip gör alla Riccardo Tisccis plåtningar. Hon har både köpt egna och använt mina skor till plåtningar. Tydligen så hade hon varit ute en sen kväll med Kate Moss, som är en nära vän till henne, och hon mailade mig dagen efter och sa att Kate älskade hennes Leontine-boots. Kate Moss hade gått hem med dem efter utekvällen så Katy ville köpa ett par till henne i present. Därefter dök det upp flera foton i internationella tidningar där Kate vid olika tillfällen har burit skorna.

Hur känns det att en av världens största stilikoner bär dina skor?
– Att se Kate Moss gå runt i ett par boots som jag skapat är självklart helt otroligt för mig. Rent av overkligt. Hon är världens största modell och modeförebild. Jag har alltid inspirerats och influerats av henne så det finns inget större än att hon avvänder dem.

Hur har försäljningen gått efter dess?
– Självklart har detta gjort väldigt mycket för Leontine. Några av världens största modetidningar har fångat upp det och jag har fått beställningar av andra modeikoner som jag inte kan avslöja än. Men det är fortfarande organiskt. Jag älskar det jag gör, och jag kommer alltid vilja fortsätta att tillverka sakerna själv så långt det är möjligt. Sedan kommer jag att ta hjälp av andra men en oerhört viktig del av Leontine är just att det är “vintage remakes” och att det inte bidrar konsumtionen i världen. Jag vill att när man köper Leontine så är det något man vill använda för livet.
Foto: Emelie Törlings blogg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!