Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

DET FRANKSA MODET ERÖVRAR VÄRLDEN

Chict, oansträngt, avslappnad men dyrt. Fransyskans sätt att klä sig har under en lång tid influerat modet. Vem har egentligen inte försökt kopiera Vogues modechef Emmanuelle Alts snygga och avslappnade stil?

Att inspireras är enkelt men att skapa samma stil är dessto svårare. Tyvärr är oftast många av plaggen fransyskorna bär dyra och svåra att få tag på. Att surfa runt på Ebay och leta efter samma plagg är alltid ett hett tips då hemsidan erbjuder bra designerkläder- och accessoarer för den trendmedvetna till ett bättre pris. Problemet är bara att du aldrig kan vara riktigt säker på att plagget du köper är 100% äkta.

Nu lanseras äntligen hemsidan Vestiaire Collective, ett bättre kompliment till Ebay, i Storbritannien. Vestiaire Collective är som en high-end, fransk version av Ebay men där du alltid garanteras att köpa äkta vara. Hemsidan grundades redan för liter mer än tre år sedan 2008 av Sébastien Fabre och idén väcktes hos honom när hans fru alltid gick runt och klagade på att hon hade för mycket designerplagg hängandes i garderoben hemma, oanvända, men att det inte fanns något bra ställe att sälja bort sakerna på. Idén blev till verklighet och har sedan dess varit en stor succé, idag har sajten 1.2 miljoner användare. På hemsidan hittar du plagg och accessoarer från märken som Isabel Marant, IRO, Sandro, Christian Louboutin, Givenchy, Lanvin och mycket, mycket mer. Du kan även garanteras att varje vara är äkta då allt som kommer in går igenom en strikt kontroll av flera personer som tidigare har jobbat i något av de lyxiga modehusen så som Louis Vuitton eller Gucci. Kontrollen försäkrar att inget är oäkta och bara 1000 av alla de plagg och accessoarer som kommer in går igenom den stenhårda besiktningen. Sidan har äntligen lanserats för Storbritannien där bland annat stjärnstylisten Bay Garnett kommer jobba som stilrådgivare och välja ut sina favoriter från sidan varje vecka.

Av. CAROLINE SANDSTRÖM Foto. ALL OVER PRESS

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!