Mode

Detta är anledningen till att du får små mystiska hål i dina kläder

Hittar du ibland små mystiska hål i dina kläder? Det kan bero på olika saker, vissa värre än andra. Nedan listar vi hur de uppstår och hur det slipper bli fler!

Foto: Unsplash

Det kan finnas flera olika anledningar till att du får små hål i dina nya kläder. I många fall beror det inte ens på slitage, vilket kan vara irriterande när man lagt pengar på ett nytt klädesplagg. Nedan tittar vi närmre på bovarna i dramat. 

Källa: Damernas Värld

Skadedjur

Skadedjur

Vi börjar med den värsta först. Det är inte ovanligt att få skadedjur i garderoben, framförallt om du bor i ett äldre hus. Pälsängrar och klädesmalar kan orsaka många tråkiga skador på dina kläder och de föredrar ofta naturmaterial. Larverna kan vara kluriga att upptäcka men du kan undersöka hålen för att ta reda på vem som ligger bakom. Är hålets kant tydlig kan det vara tal om pälsängrar och om det är luddigt kan det bero på mal. De objudna gästerna kommer ofta in genom fönster och trivs framförallt i smutsiga klädhögar. Så se till att hålla ordning, stänga fönster och städa ur garderoben då och då. Även rödcederträ kan hjälpa.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Den skyldige finns i vardagen

Den skyldige finns i vardagen

Hål i kläderna kan också orsakas av dolda anledningar i vardagen. Har du ett skärp som alltid skaver på samma ställe på tröjan eller byxorna? En jeansknapp som orsakar slitage eller kanske har du ett husdjur som gillar att vässa sina klor på dina kläder?

Foto: Unsplash

Nästa bild
Tvättmaskinen

Tvättmaskinen

Hålen i kläderna kan orsakas av din vän tvättmaskinen. Riskerna uppstår om du tvättar för mycket på samma gång, då kan plaggen fastna mellan dörrpackningen och trumman. Använder du fel tvättprogram kan det orsaka slitage. Kanske har du slarvat och tvättat en BH utan tvättpåse eller en öppen gylf som hakat fast i något annat plagg?

Foto: Pexels

Nästa bild
Dålig kvalitet

Dålig kvalitet

Det kan också vara så att kläderna du köpt helt enkelt har dålig kvalitet. Tänk därför lite extra när du väljer att köpa kläder, och köp hellre sånt som är hållbart och tål att slitas på. Det är bättre för både miljö och plånbok.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!