Mode

Ebba Zingmark: “Jag sticker hellre ut och har kul än att följa trender”

Ebba Zingmark, 21 är modellen och bloggaren som för två år sedan tog sitt pick och pack från småstaden Umeå för att testa på lyckan i Berlin – något som skulle bana vägen för en internationell karriär! 

Ebba-zingmark-stylight-awardsFoto: Ebbazingmark.com

Vi träffade Ebba under modeveckan i Berlin där hon bland annat var nominerad till årets mode-influencer på den internationella galan Stylight Fashion Awards.
 
Hej Ebba!
Hur skulle du beskriva skillnaden mellan livet i Umeå och Berlin?

Det är betydligt mindre natur och mer jobb i Berlin men samtidigt så inspirerande. Det bor så många kreativa människor här och jag älskar det. I Umeå fick jag samma intryck varje dag och hade liknande rutiner så det var dags för någonting nytt.
 
Varför valde du att flytta till just Berlin?

Det började med att jag var i Berlin på grund av jobb då och då och gillade staden. Sedan älskar jag techno vilket är superstort här så musiken och utelivet lockade också.
 
Hur gick det till när du startade bloggen?

Från början var det en fotoblogg men med tiden utvecklades den till en modeblogg på grund av att det var de folk ville ha då. Jag har egentligen aldrig varit intresserad av mode utan mer färg och form. Jag följer inga trender men älskar kläder.
 
Hur skulle du beskriva din stil?

Jag har svårt att nischa min stil men lekfull och experimentell. Ena dagen trivs jag bäst i en elegant klänning med taxklackar för att nästa dag dra på mig sneakers och t-shirt.
 
Vad är skillnanden mellan modet i Berlin och Stockholm?

Sverige är mycket mer minimalistiskt och klassiskt när det kommer till mode. I Berlin finns det så många fler stora stilar. Den chica stilen med klackar, den tunga techno-stilen med svart och trasigt. Men också den sportiga stilen och pastellhipstern som nästan ser ut som en seriefigur, haha!
 
Hittar du inspiration i dessa stilar?

Ja absolut, jag anammar olika stilar varje dag känns det som, haha!
 
Du har i skrivande stund närmare 140 000 följare på Instagram. Hur gick det till?

Min instagram har bara växt med tiden och jag har svårt att se till något speciellt tillfälle då det “blev stort” men det är helt klart förutsägbart vad folk gillar: mat, djur och selfies.
 
Hur känns det egentligen att kunna leva på din största passion?

Åh det är superhäftigt men tyvärr lätt att glömma… Man måste påminna sig själv om det tror jag. I mitt fall har jag gjort det så länge men det är så klart en dröm!
 
Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Det är så olika från dag till dag men jag ställer klockan som alla andra. Ibland är det event på schemat och ibland sitter jag en hel vecka framför datorn medan jag andra veckor har fullt upp med fotograferingar.
 
Har du något stiltips att dela med dig av?

Mitt bästa stiltips är att klä sig för sig själv – och ingen annan. Köp inte tighta jeans bara för att det är trendigt eller klä dig i en viss färg för att alla andra gör det. Det viktigaste är att du känner dig bekväm. Viktigt är också att tänka på att ens värde inte sitter i kläderna.
 
Följer du några stilregler?

Jag har ingen speciell stil utan inspireras av olika stilar. Jag vill hellre sticka ut och ha kul än att följa trender.
 
Okej, låter vettigt! Vad händer härnäst i ditt liv?

Jag ska faktiskt flytta hem till Sverige, till Göteborg för att plugga på IHM buisness school. Ska bland annat läsa målgruppsanalys för att lära mig mer och utveckla bloggen och företaget!
 
Spännande! Ser fram emot att följa din resa! Tack för pratstunden.

Intervju-Ebba-Zingmark

Här hittar du Ebbas inspirerande blogg >>
 
Här hittar du Ebba på Instagram >> 
 
* Ebba vann inte pris i sin kategori under Stylight Awards.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!