Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Lindex lanserar ekovänlig kollektion våren 2016

Lindex lanserar ekovänlig kollektion våren 2016
6 Se Bildspelet

I vår sätter Lindex hållbarhet i fokus, från januari kommer majoriteten av all denim vara producerad med mindre vatten, energi och färre kemikalier.
Den 17 februari lanserar Lindex kampanjen Better Denim. En kollektion där alla plagg är gjorda på ett hållbart sätt, i ekologisk bomull och producerade med mindre kemikalier. Även nitarna, knapparna och dragkedjorna är framtagna genom en hållbar process.

I den här kollektionen saknas de traditionella storleksetiketterna och alla klassiska jeans har tryckta storlekar på insidan av byxan. Detta har de gjort för att minimera användandet av materialet. På vissa modeller är etiketterna gjorda i återvunnet paper och fästa med snören i ekologisk bomull.

I samband med Better Denim-kampanjen släpper Lindex, i samarbete med Myrorna och Fair Unlimited, sin första helt återvunna produkt. En sneaker gjord i ekologiskt gummi, återvunnen denim som samlats i Lindex butiker.
Foto: Lindex

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!