Mode

En tidsresa tillbaka – 14 gamla trender du lär känna igen

En tidsresa tillbaka – 14 gamla trender du lär känna igen
14 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/09/beckham-fornarina.jpg

Fornarina & Victoria Beckham jeansen

Kärleken för Spice Girls kommer ju alltid att hålla i sig men den verkade verkligen ge utdelning för gruppmedlemmen Victoria Beckham när hon släppte sina jeans 2007 som “alla” ville ha. Hur Fornarina jeansen blev ett par IT-jeans är lite svårare att spekulera i men kanske var det något med kungakronorna på båda jeansen som fick en att känna sig lite extra häftig.

https://metromode.se/files/2016/09/jl_hoodie.jpg

Johan Lindeberg-hoodien

När man var tonåring skulle gärna märkena synas så mycket som möjligt. Kanske var det därför Johan Lindeberg (JL) hoodtröjorna syntes på var och varannan unge ute på skolgården…

https://metromode.se/files/2016/09/paris-nicole_von-dutch.jpg

Von Dutch-kepsen

Welcome to the Simple Life. Nicole Richie och Paris Hilton satte trenden med Von Dutch kepsarna när de utmanade ödet i serien The Simple Life (som inte gick en tonåring förbi). Det blev ju ännu bättre av att det fanns en mängd “coola” varianter och motiv att välja mellan på de odiskreta kepsarna.

 

https://metromode.se/files/2016/09/Chocker-.jpg

Chocker-halsband

Chocker-halsband i plast satt som en smäck runt halsen på alla kaxiga tonårstjejer. Inte visste man då att trenden skulle avta för att sedan bli en superhit igen 2016!

https://metromode.se/files/2016/09/Evisu_jeans.jpg

Evisu-jeansen

Om du saknar Evisu jeansen så är det superlätt att göra ett par. Ta ett par gamla jeans, köp en målarfärg i din smak och en pensel – sen målar du en fågel (så som du målade fåglar när du var 4 år) – et voila!

https://metromode.se/files/2016/09/stora_solglasogon.jpg

Stora solglajjor

Om du letar igenom ditt gamla fotobibliotek på datorn lär du förmodligen hitta en riktigt skön bild med 10 storlekar förstora solglajjor. Du skrattar kanske nu men där och då var det supertrenden nummer ett!

https://metromode.se/files/2016/09/tiger_belt.jpg

Tigerskärpet

Man var ju tvungen att ha ett skärp som kunde hålla uppe Fornarina, Evisu och Victoria Beckham-jeansen! Tigerskärpet var riktigt kaxigt, man bråkar ju helst inte med någon som har en vrålande tiger runt midjan.

https://metromode.se/files/2016/09/juicy_tubes.jpg

Juicy Tubes

Lancôme ska ha beröm för sitt fina smink och bra hudvårdsprodukter men läppglanstuberna Juicy Tubes var inget mer än kladd (inser man nu i efterhand). Den coolaste tjejen hade förmodligen ett tiotal i alla möjliga färger som fick alla andra att gå hem och tjata på mamma om att få ett till.

https://metromode.se/files/2016/09/gina_tricot_klanning.jpg

Gina Tricot-klänning med "sidenband"

Helt plötsligt var det söta flickan som gällde. Det hade varit intressant att få siffror på hur mycket Gina Tricot tjänade på sina klänningar med tillhörande “sidenband”.

https://metromode.se/files/2016/09/lyle-and-scott-pike.jpg

Lyle and Scott piké

Pikéer i alla former var inne under sena 90-talet och i början på 00-talet, men Lyle & Scott var trendigast. Återigen svårt att avgöra vad det var som var så lockande men kanske var det den superhäftiga örnen på bröstet…

https://metromode.se/files/2016/09/puma_skor.jpg

Pumaskor

Rota fram ett gammalt skolfoto från högstadiet och du lär med största sannolikhet se ett hav av färglada Pumaskor på första raden.

https://metromode.se/files/2016/09/benvarmare-och-svettband.jpg

Benvärmare och svettband

Hur i hela friden hamnade man i 80-talet helt plötsligt? Förmodligen var det den populäraste tjejens mamma som ville införa trenden med benvärmare igen och skickade iväg sin dotter till skolan iförd ett par neonrosa värmare – and she made it!

Och svettband – vad var grejen med det? I och för sig bra till gympalektionen senare på dagen kanske?

 

https://metromode.se/files/2016/09/buffalo_skor.jpg

Buffaloboots

Ett par Buffaloboots var livet, framför allt när man skulle till Gröna Lund eller Liseberg och ville kunna åka alla attraktioner.

https://metromode.se/files/2016/09/kopior.jpg

Kopior

Fake it til you make it! Gucci-väskor, Rolexklockor, Juicy Couture-dressar och Dior-glasögon – helt plötsligt var hälften av alla i klassen mångmiljonärer?

Von Dutch, Fornarina, Johan Lindeberg och Tiger – när du hör namnen på dessa märken ihop kanske du färdas tillbaka några år i tiden, det gör i alla fall vi!
 
Ibland är det underbart (och samtidigt förfärligt) att tänka tillbaka på hur man klädde sig i grundskolan. Det är intressant att fundera över hur trender sätts, framför allt sådana som man inte kan förstå sig på några år senare. Vi har listat några märken och trender som en del av er 80- och 90-talister förmodligen känner igen. Häng med på en trip down the memory lane i bildspelet ovan.
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!