Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

En utställning om svenskt mode

 
 
Johan Avedal
 
 
Svenskt mode har från millenniumskiftet till 2015 – exploderat och vi svenskar har aldrig varit så modeintresserade som nu. Som ett svar på modexplosionen visar Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm upp utställningen ”Svenskt mode”.
 
– Vi vill lyfta fram svenskt mode för alla och vill att mode ska få en ny målgrupp, berättar Michael Elmenbeck som är en initiativtagare bakom utställningen och fortsätter;
 
– Jag och Cia Jansson, som till vardags är kreativ chef för ELLE, har under sex månader gått igenom 45 000 plagg, rotat i de svenska märkenas arkiv och landat i drygt 100 plagg som på något sätt varit betydande för samtiden.
 
I takt med att vi svenskar vill höja vår status allt mer och även svenska kläddesigners blir fler är visningen ”Svenskt mode” ett urval med det bästa, från det stora utbudet av kläder som finns idag.
 
– Den här utställningen handlar snarare om looks som präglat utvecklingen än själva årtal eller säsonger, säger Cia Jansson
 
Acne Studios, V Ave Shoe Repair, AltewaiSaome och Bea Szenfeld är några av de framgångsrika svenska designers som finns med.
 
 
– Martin Hansson
Foto. Johan Avedal
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!