Mode

EN VINNADE LOOK I HÖST?

 

Varje säsong skapas nya trender och vi spanar ständigt efter vilka det blir. Trots att vi just nu endast längtar till den riktiga våren och sommaren kan vi inte riktigt motstå att blicka framåt. Vi har spanat in alla höstvisningar, och då snackar vi många, och har kommit fram till att en trend i höst definitivt är satt – den korta byxan med tunikan eller klänningen över är här för att stanna.

 

Jag kommer ihåg när jag var tio år gammal och såg kombinationen för första gången. Okej, jag mins faktiskt några år tidigare då min mamma försökte tvinga på mig ett par byxor under klänningen på grund av att det skulle bli kallt under dagen och jag prompt ville ha på mig klänning. Jag vägrade såklart och frös hela dagen. Till mitt försvar var det inte trendigt alls så jag skyddade mig helt enkelt ifrån att bli mobbad den dagen i skolan. Några år senare blir saken biff – trenden kom och min bästa vän Sandra var en av de första på bollen. Hon var precis hemkommen från en dag på stan där hon hade shoppat loss på JC. Hon visade upp ett par gråblåa jazzbyxor som jag direkt fall för men sedan visade hon även upp en kjol som man skulle ha över byxan. Första intrycket var att jag knappt kunde hålla mig för skratt – jag tyckte det var skitfult – men efter ett tag, när jag vant mig vid tanken, ändrade jag åsikt helt. Jäklar vad snyggt!

 

Som alla trender försvann också denna efter cirka ett år men så nu, hösten 2012, är den tillbaka. De korta byxorna med den längre toppen syntes på ett flertal av de största modehusens visningar i vintras. Tibi, Marni, Acne, Marc Jacobs, Alexander Wang och Miu Miu för att nämna några. 70-talet influerar och våra budgetkedjor kommer garanterat haka på trenden men frågan är om du är redo för klänningen ovanför byxan? Jag vet inte om jag är det, men jag har ju också hela våren och sommaren på mig att tänka på saken och vänja mig vid tanken.

 

 

Caroline Sandström

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!