Mode

EYTYS TAR VÄRLDEN MED STORM

 

Det svenska sneakermärket Eytys har tagit världen med storm. De syns på framsidan av Vogue, på några av världens största modeprofilers fötter och är en favorit på Metro Mode redaktionen. Under hela november kommer de att finnas i form av en installation på designvaruhuset Dover Street Market i London.

 

Installationen som har gjorts tillsammans med inredningsdeigner Sara Wetterqvist, heter Marbling and Modernism och kommer  att turnera vidare till Dover Street Market Ginza i Tokyo i december.

 

Inspirationen till både konstverket och Eytys senaste kollektion är marmor-mönster. Vid tillverkningen av konstverket Marbling and Modernism har Eytys nvänt samma teknik som vid traditionell marmorering av papper men i detta fall på plexiglas, speglar och plywood istället.

– Mönstret man får fram vid mamrorering är en kombination av kemi, hantverk och tillfällighet och resultatet blir så komplext att den mänskliga hjärnan aldrig skulle ha kunnat upfinna det själv, säger Eytys grundare i ett pressmeddelande.

 

Text. MARTIN HANSSON Foto. HYPEBEAST.COM

 

eytys-installation-at-dover-street-market-london-1 eytys-installation-at-dover-street-market-london-2 eytys-installation-at-dover-street-market-london-3

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!