Mode

FEM FRÅGOR OM STIL: KATE BOY

 

I Sverige har många precis upptäckt electrobandet Kate Boy  – men i USA har de redan spelat för utsålda hus. Med låtarna “Northern Light” och “The Way We Are” har den svensk/australienska electropop-gruppen slagit igenom på riktigt i världen. De har precis avslöjat ett samarbete med Hugo Boss där de klär sig modehusets yngre klädlinje Hugo. Metro Mode stoppade de fyra medlemmarna efter deras höstturné på andra sidan atlanten för att ställa fem snabba frågor om stil.

 

 

Hur ser er stil ut? Beskriv den!

Vi gillar minimalistisk, klassisk och på samma gång skev formgivning. Det är fint att fokusera mer på textur och kvalitéer snarare än färger.

 

Hur anpassar ni stilen beroende på era föreställningar runtom i världen?

Inte alls. Vi har alltid samma kläder på oss live. En Kate Boy-uniform för att skapa en mer androgyn stil. Det är inte så stor skillnad på manligt och kvinnligt. Det behövs.

 

Tre snabba stiltips?

Enkelt, klassiskt och monokromt.

 

Vad är nästa stopp just nu i er karriär? Vad gör ni kommande vecka?

Nu ska vi göra klart vårt album. Vi har spelat väldigt mycket sen i våras och inte hunnit jobba särskilt mycket med nya låtar och videos. Det ska vi väldigt roligt att jobba vidare på det. Inom den närmsta framtiden är det bara tre spelningar. Så då vi har mer tid att skapa.

 

Hur kommer det sig att ni syns tillsammans med Hugo Boss just nu?

Vi fick en möjlighet att göra ett samarbete med dem och det kändes som att vi kunde hjälpa varandra att skapa intressanta saker. De förstår våra idéer. Visuella intryck hjälper musik att växa till nya nivåer och vi kommer alltid att försöka att hitta sätt att nå dit.

 

________________________

Kate Boy består av sångerskan Kate Akhurst (ursprungligen från Australien), Markus Dextegen, Oskar Sikow Engström och Hampus Nordgren Hemlin.

 

Text. MARTIN HANSSON Foto. KATE BOY – HUGO BOSS

 

W13WI_HUGO_KB_0011 W13WI_HUGO_KB_0031

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!