Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Fem enkla steg till ett liv – helt utan finnar

Tålamod, kontinuitet och arbete. Att bli av med finnar är ingenting som sker över en dag – det tar tid. Men har du ork och tålamod att bekämpa problemet kommer du förhoppningsvis också att lyckas. Här kommer fem steg som kan hjälpa dig på traven.

acne2

1. Ta hand om dig själv
Finnar är vanligt, och du inte är ensam om problemet. Akne har ingenting med oren hy att göra. Därför hjälper det inte att tvätta sig extra mycket. Däremot kan det vara så enkelt som att dricka mycket vatten, äta hälsosam mat och sova ordentligt. Hitta ett sätt som får dig att slappna av – kanske en promenad, en vilostund eller ett träningspass?

2. Bli av med pormaskarna
För att motverka finnar måste du använda produkter som verkar på djupet – där finnarna uppstår. Pormaskar bildas när talgkörtlarna i huden producerar ett överskott av talg och porerna täpps igen. Därför kan du förebygga finnar genom att hindra att porerna täpps igen från första början. Tips: Neutrogena Visibly Clear® Blackhead Eliminating Daily Scrub hjälper till att ta bort

3. Hitta din hudvårdsrutin
För din dagliga hudvårdsrutin gäller det att hitta rätt produkt för dig, och det finns många produkter att testa. Se därför till att sköta din rengöringsrutin varje morgon och kväll. Neutrogena VISIBLY CLEAR® Pink Grapefruit Facial Wash är en uppfriskande daglig ansiktstvätt för klarare och fräschare hy varje dag. Om huden blir torr, testa Neutrogena Visibly Clear® Oil Free Moisturiser så du hjälper huden att tillföra fukt.

4. Lyckat resultat?
Underbart! Men sluta inte att använda anpassade produkter bara för att finnarna försvunnit. En finne kan gro under din hud under en lång tid innan den syns, och därför är det viktigt att du fortsätter att använda produkter som motverkar finnar.

5. Besvärligare akne
Det finns olika typer av akne. En mer besvärlig form visar sig ofta som stora och ömmande knölar eller ihåliga cystor djupt i huden. Utslagen kan svullna och göra ont. Det är vanligt att denna typ av akne lämnar kvar ärr när den läker. Besvären lindras ofta av att du sköter din dagliga hudvårdsrutin. Men ibland räcker det inte till – då är det bra att kontakta en läkare som kan ta fram specifika läkemedel och produkter som passar din hud bäst.

Blackhead Eliminating Facial Scrub - Neutrogena KÖP

Blackhead Eliminating Facial Scrub - Neutrogena

Pris: 75 kronor.

KÖP

Nästa bild
Visibly Clear Pink Grapefruit Facial Wash - Neutrogena KÖP

Visibly Clear Pink Grapefruit Facial Wash - Neutrogena

Pris: 57 kronor.

KÖP

Nästa bild
Visibly Clear Spot Proofing Oil Free Moisturiser - Neutrogena KÖP

Visibly Clear Spot Proofing Oil Free Moisturiser - Neutrogena

Pris: 75 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!