Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Fixa perfekta retrostilen – 7 vintagebutiker online som du måste kika in nu

90-tals stilen har aldrig varit trendigare än vad den är nu, eller jo kanske på 90-talet. Många modekedjor har snappat upp trenden men visst är det lite roligare med den äkta varan? Därför har vi hittat sju vintagebutiker som har drömmiga plagg som fixar den perfekta retro-stilen.

I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.

vintage-butiker-onlineFoto: Urban Outfitters/Asos

Nog för att vi älskar att shoppa på Zara, H&M och Gina Tricot så kan det ibland kännas tråkigt att alla alltid har samma typ av kläder. Det är då vi vänder oss till vintage- och second hand-butikerna, men det finns ett problem. För hur svårt är det inte att hitta det där perfekta kapet när du kliver in på till exempel Myrorna, det är helt omöjligt att skingra guldtackorna från dammtussarna. Lycka för oss är att det finns några onlinebutiker som säljer vintage och retroplagg, vissa kedjor har till och med en vintage-flick. Vi listar våra favoriter här nedan.

 

Urban Outfitters KÖP

Urban Outfitters

Även Urban Outfitters har en vintage-sektion på deras hemsida. Plaggen under den här fliken är omgjorda och återbrukade retro-plagg så de känns riktigt trendiga.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Urban Outfitters

Nästa bild
Asos KÖP

Asos

På Asos kan du faktiskt shoppa second hand. Under flocken Marketplace hittar du olika second hand-butiker runt om i världen. Här finns snygga smycken och coola unika plagg.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Asos

Nästa bild
Beyond Retro KÖP

Beyond Retro

Den klassiska retrobutiken har förutom fyra fysiska butiker i Sverige även en webbshop. Här kan du shoppa amerikanska vintageplagg och även återbrukade och omgjorda plagg under märket Label.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Beyond Retro

Nästa bild
Vintagefabriken KÖP

Vintagefabriken

Supermysig butik som både säljer inredning och kläder, de har ett noga utvalt sortiment med både vintage och småskalig design.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Vintagefabriken

Nästa bild
Amarcord Vintage Fashion KÖP

Amarcord Vintage Fashion

Här kan du shoppa lite dyrare märkesplagg och vintagesmycken, du kan bland annat hitta chanelväskor eller välskräddade kappor.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Amarcord Vintage Fashion

Nästa bild
Stilsamt KÖP

Stilsamt

En svensk sajt som både säljer både second hand inom både inredning och och mode.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Stilsamt

Nästa bild
Rokit KÖP

Rokit

Rokit är en London-baserad butik som har sålt vintage-plagg sedan 1986. Här kan du bland annat hitta sportiga 90-tals plagg och blommiga 70-tals klänningar.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Rokit

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!