Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Fixa en hållbar garderob – 7 vintagebutiker online som du måste kika in nu

Att göra hållbara modeval har aldrig förr varit så viktigt för oss som nu. Många strävar efter att ha en hållbar garderob. Ett bra tips för en mer hållbar shopping är att köpa kläder second hand. Här nedan hittar du 8 second hand-butiker som finns online.

Foto: Urban Outfitters/Asos

Det är förmodligen ingen nyhet för dig, men att handla second hand är ett bra sätt att göra din garderob mer hållbar. Men att ge sig ut bland second hand-butikerna kan vara svårt. Vad ska man leta efter och var finns dem? Här har vi skrivit en guide på vad du ska leta efter när du handlar vintage-kläder. Men nu till det som kan vara lite knöligt, vart hittar man de bästa butikerna som säljer second hand? Det finns faktiskt massor av bra online-butiker, och vissa stora kedjor har en vintage-flik. Det gäller bara att hitta dem.

Urban Outfitters KÖP

Urban Outfitters

Även Urban Outfitters har en vintage-sektion på deras hemsida. Plaggen under den här fliken är omgjorda och återbrukade retro-plagg så de känns riktigt trendiga.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Urban Outfitters

Nästa bild
Asos KÖP

Asos

På Asos kan du faktiskt shoppa second hand. Under flocken Marketplace hittar du olika second hand-butiker runt om i världen. Här finns snygga smycken och coola unika plagg.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Asos

Nästa bild
Beyond Retro KÖP

Beyond Retro

Den klassiska retrobutiken har förutom fyra fysiska butiker i Sverige även en webbshop. Här kan du shoppa amerikanska vintageplagg och även återbrukade och omgjorda plagg under märket Label.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Beyond Retro

Nästa bild
Erikshjälpen KÖP

Erikshjälpen

Förra våren öppnade Erikshjälpen sin webbshop. Där samlar de guldkorn från alla deras butiker, allt från heminredning till kläder.

Här hittar du butiken>

KÖP

Nästa bild
Vintagefabriken KÖP

Vintagefabriken

Supermysig butik som både säljer inredning och kläder, de har ett noga utvalt sortiment med både vintage och småskalig design.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Vintagefabriken

Nästa bild
Amarcord Vintage Fashion KÖP

Amarcord Vintage Fashion

Här kan du shoppa lite dyrare märkesplagg och vintagesmycken, du kan bland annat hitta chanelväskor eller välskräddade kappor.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Amarcord Vintage Fashion

Nästa bild
Varié KÖP

Varié

En svensk sajt som säljer second hand, återbrukat och nyproducerat mode. Här hittar du kända kvalitetsmärken.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Stilsamt

Nästa bild
Rokit KÖP

Rokit

Rokit är en London-baserad butik som har sålt vintage-plagg sedan 1986. Här kan du bland annat hitta sportiga 90-tals plagg och blommiga 70-tals klänningar.

Här hittar du butiken>

KÖP

Foto: Rokit

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!