Mode

Foodjunkie – ny hälsoblogg på Metro Mode

Foodjunkie blogg
 
Avokadosmoothies, färgglada soppmiddagar och frukosttips. I bloggen Foodjunkie som drivs av Edita Renlund kan man hitta massor av inspiration till ett gott och samtidigt hälsosamt liv.
 
Hej Edita! Välkommen som ny bloggare här på Metro Mode! Hur skulle du beskriva din blogg i en enda mening? Och vad hittar man i den?
Att nyttig mat inte är svår och tråkig! Jag bloggar om hälsosam mat, men inte alls med pekpinnar, utan mest bara med tips på hur man kan leva sunt. Jag älskar mat och speciellt sådan med mycket färg och smak! Inga dieter förekommer på min blogg. Jag vill mest få ut att vi ska tänka på att hur kroppen mår på insidan syns även på utsidan.
 
Hur länge har du bloggat och hur kommer det sig att du startade?
Nästan exakt ett år, och det blir bara roligare varje dag då meningen var att få inspirera och det har jag fått så fin respons på! Det hela startade nog i min uppväxt, då jag aldrig har använt en mikrovågsugn eller ätit light-produkter, utan bara ätit ekologisk mat. Detta uppskattade jag dock inte alls då. Nu idag förstår jag bättre och är glad för allt jag fick lära mig med alla smaker och ting.
 
Vad har du för matfilosofi egentligen?
Att man ska göra det så enkelt för sig som möjligt, men samtidigt njuta och hitta balans. Mat ska vara ren och god, men man ska alltid kunna unna sig på rätt sätt. Folk säger alltid att min styrka är att kunna koka soppa på en spik. Det är kanske inte en filosofi, men det jag vill säga är att det ska vara enkelt i köket, så man inte tröttnar eller fastnar.
 
Hur ser den perfekta frukosten ut enligt dig?
Jadu, helst ska den avnjutas på en lång vit strand i en hammock med alla mina nära och kära. Maten improviserar jag utifrån vad som finns hemma, men om jag fick önska är det med en massa bär, en stor saftig kall grapefrukt, kaffe med skummat mjölk och en croissant.
 
Du är gravid i 8 månaden, hur kommer det påverka bloggen tror du? Kommer det bjudas på recept på hemgjord barnmat och liknande?
Ja jiho, nu är det inte långt kvar tills hon kommer. 19 maj är hon beräknad! Så det blir inga recept på bröstmjölks-smoothies, men det kommer bli svårt att inte dela med mig av vardagen som nybliven sund mamma! Jag längtar enormt mycket nu och även efter att kunna träna, vilket är en viktig del i att få kroppen att må bra.
 
Editas blogg hittar du på: foodjunkie.metromode.se
 
 
Av. Jenny Lacis
Foto. Privat

 
 
Läs om några andra av våra nya bloggare:
Han är Metro Modes nya herrbloggare
Välkommen som ny bloggare, Niklas Berglind!
Ny skönhetsbloggare – Anna-Karin Hellborg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!