Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Fräscha upp kostym och kavaj på nolltid – 5 enkla tips

Med några enkla knep går det att hålla festliga kläder festfina och fräscha utan större ansträngning. Nedan listar vi fem tips för att hålla koll på dina festligaste kostymer och kavajer i garderoben!

Foto: Steamery

Det kan vara knepigt att hålla efter sina kostymer och kavajer men med några enkla knep är det gjort på nolltid. Spana in våra enkla tips nedan!

Steaming och strykning

Få bort veck och skrynklor enkelt med hjälp av en steamer. Den heta ångan dödar bakterier, tar bort odörer och fräschar samtidigt upp tyget. Det fungerar också bra att steama dina skjortor.

Lukta fräscht

Om plagget har fått en dålig lukt kan du enkelt testa att lufta det innan du sprayar med en lätt doftande klädmist.

Borsta bort

Med hjälp av en klädborste av god kvalitet kan ytligt damm och fläckar försvinna direkt. Det kan vara klokt att ha en borste i fickan så att du lätt kan behandla fläcken även när du är på språng och olyckan är framme. Du ökar chanserna att få bort fläcken helt om du behandlar den direkt.

Tvätta aldrig i maskin

Tvätta aldrig kostym eller kavaj i din tvättmaskin. Behöver den verkligen tvättas så är det kemtvätt som gäller.

Förvara ordentligt

Kläm inte in dina kostymer och kavajer i en trång garderob. De behöver luft för att inte bli skrynkliga.

Spana in våra favoritprodukter från Steamery nedan!

Cirrus 3 Iron Steamer - Steamery KÖP

Cirrus 3 Iron Steamer - Steamery

Skapa antingen en pressad look eller en mer naturlig. Cirrus 3 Iron Steamer Charcoal är en hybrid mellan en steamer och ett strykjärn, som gör det möjligt att steama dina kläder på det sätt du vill. Denna hybridsteamer får dina kläder att snabbt bli skrynkelfria, släta och kännas som nya igen. Den varma ångan reducerar även dålig lukt och dödar bakterier, vilket gör steaming till ett utmärkt alternativ till att tvätta.

Pris: 1 700 kronor.

Finns i 3 olika färger!

Finns även hos Designtorget!

KÖP

Nästa bild
Cirrus 2 Handheld Steamer - Steamery KÖP

Cirrus 2 Handheld Steamer - Steamery

Ett hållbart och effektivt alternativ till att både stryka och tvätta kläder. Dina kläder blir släta, skrynkelfria och presentabla på bara några minuter. Ångan reducerar även ofräscha lukter, tar bort ytlig smuts och bakterier.

Pris: 1 300 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Pilo 2 Fabric Shaver - Steamery KÖP

Pilo 2 Fabric Shaver - Steamery

Den ideala balansen mellan funktion och estetik. Pilo 2 Fabric Shaver är skonsam men ändå effektiv, och tar bort ludd och noppor från alla typer av material. Med sina 6 rakblad och ett större munstycke, är Pilo 2 Fabric Shaver vår starkaste och mest effektiva noppborttagare.

Pris: 650 kronor.

Finns i 3 olika färger!

Finns även hos Designtorget!

KÖP

Nästa bild
Pilo 1 Fabric Shaver - Steamery KÖP

Pilo 1 Fabric Shaver - Steamery

En effektiv noppborttagare som skonsamt tar bort noppor och ludd från alla typer av material.

Pris: 450 kronor.

Finns i 4 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Stående steamer Cumulus No.3 - Steamery KÖP

Stående steamer Cumulus No.3 - Steamery

Ett hållbart och effektivt alternativ till att både stryka och tvätta kläder. Dina kläder blir släta, skrynkelfria och presentabla på bara några minuter. Ångan reducerar även ofräscha lukter, tar bort ytlig smuts och bakterier. Cumulus är ungefär tre gånger så kraftfull som en handsteamer.

Pris: 2 900 kronor.

Finns även i grå!

Finns även hos Designtorget!

KÖP

Nästa bild
Fabric spray - Steamery KÖP

Fabric spray - Steamery

Vill du fräscha upp dina kläder så snabbt som möjligt? Fabric Spray är vårt linnevatten som ger dina textilier en mild, varande doft av ros och mysk.

Pris: 150 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Tumble Dryer Balls - Steamery KÖP

Tumble Dryer Balls - Steamery

Ett smart, ekonomiskt och hållbart alternativ till sköljmedel.

Förkortar torktiden med upp till 30% och tar bort statisk elektricitet. Bollarna gör tyget i kläderna mjukare och då behövs inget traditionellt sköljmedel. Du kan använda bollarna cirka 3–5 år, vilket dessutom gör dem till ett kostnadseffektivt alternativ för att hålla tvätten mjuk och fri från statisk elektricitet. Gör så här: Lägg 4 ullbollar i torktumlaren tillsammans med nytvättade, våta kläder. Lätt som en plätt.

Pris: 250 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Pocket brush - Steamery KÖP

Pocket brush - Steamery

Ta bort smuts, damm och hår från dina klädesplagg och hemtextilier på ett skonsamt sätt. Denna klädborste är ett hållbart alternativ till en klädvårsdrulle i plast. 100% vegansk – tillverkad av ek och sisal-fibrer. Idealisk för dig som är på resande fot.

Pris: 150 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Steamvatten - Steamery KÖP

Steamvatten - Steamery

Steamvatten och handsteamern är den perfekta duon. När du använder destillerat vatten behöver du aldrig avkalka din steamer. Om du bor i ett område med kalkrikt (hårt) vatten är steamvatten ett måste.

Pris: 90 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Lint Brush - Steamery KÖP

Lint Brush - Steamery

Lint Brush är ett bättre och mer hållbart alternativ till klädvårdsrullen med klistrig tejpremsa. Lint Brush avlägsnar allt från hårstrån, damm, ludd och mjäll från textiler utan att lämna några spår på dina plagg. Borsten fungerar lika bra på kläder som möbler.

Pris: 150 kronor.

Finns även i dark grey!

Finns även hos Designtorget!

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!