Mode

DESIGNMÖBLERNA STRÖMMAR ÖVER PÅ MILANO FURNITURE FAIR

 

 

 

Vi bankar huvudet i bordet över att vi missar och inte är i Milano just nu och spanar in möbelmässan som pågår. Under mässan ställer nya- som väletablerade designers ut sina senaste möbler. Den årliga mässan är för den inredningsintresserade som modeveckorna är för de modeintresserade. Du kan hitta allt här då lokalen är på cirka 230,000 kvadratmeter och fyller cirka 700 designers. Ett av Milanos största märken och stolthet, Versace, finns självklart på plats under mässan och såhär beskriver Donatella Versace utställningen och sina möbler för style.com.

“I think this is our ultimate home collection since it’s the perfect blend of fashion and design. It’s pure fashion in 3D! I wanted to make my outfits live in the homes of people and I think I finally succeeded. I love it because it is so direct and powerful that people will have no doubts when they see it: they’ll know it’s Versace.”

När man tittar på möblerna designade av Versace är det svårt att tro något annat om vem som har designat möblerna. Vilken annan designer hade blandat guld, leopard, och skinn i en och samma möbel?

En annan designer som har sina möbler utställda är Marni där Consuelo Castiglioni’s dotter, Carolina, har samarbetat med 100 stycken före detta fångar i Columbia. De har tillsammans  skapat 100 vävda stolar i färgglada färger som kommer att finnas, efter mässan, runt om i olika Marni butiker men tyvärr inte till försäljning. Carolina Castiglioni berättar att Marni inte planerar att börja sälja möbler just nu men att de ville testa något nytt och samtidigt stödja ICAM som tillåter mammor i fängelse att leva med sina barn, upp till sex års ålder, i en mer familjär miljö jämfört med fängelset.

 

 

 

Caroline Sandström

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!