METRO MODE + Rosenrummet Style Academy

Gertrude blev diplomerad stylist på sex veckor: “Man slutade aldrig att överraskas”

Drömmer du om att bli stylist eller personal shopper, att bygga ett stort following som influencer eller att driva ett framgångsrikt företag inom modesegmentet? Oavsett om du redan befinner dig i modebranschen eller vill ha en väg in ger Rosenrummet Style Academy dig verktygen och kunskapen som behövs.

En av de tidigare deltagarna hos Rosenrummet Style Academy är Gertrude Tornvall. Lisa Rogalin (t.h.) ligger bakom både Rosenrummet och stylistutbildningen.

Influencern Gertrude Tornvall valde att läsa Rosenrummets stilutbildning och tog sin examen som diplomerad stylist och personal shopper i våras. Hon berättar att hon är mer än nöjd med sitt beslut.

– Jag har alltid varit modeintresserad och kommer från en familj inom mode, men det var så mycket jag inte visste som jag fick lära mig. Man slutade aldrig att överraskas! Under kursen får man lära sig alltifrån hur man jobbar med olika stilar och hur man klär olika kroppar till hållbarhet inom mode. Samtidigt får man också mycket allmänbildande information om branschen. 

Gertrude förklarar att hon blev positivt överraskad av kursens upplägg, som var bredare än hon först trott.

– Just nu pluggar jag på universitet och hade egentligen tänkt läsa en hel termin modehistoria, men föreläsaren Susanna Strömquist – som för övrigt är en av Sveriges främsta modejournalister – gick igenom den viktigaste modehistorien på bara några timmar och gjorde det roligt! Dessutom är man ju en så liten grupp, vilket gör att man har chans att diskutera och fråga mycket och på så sätt lär sig ännu mer.

Behöver man några förkunskaper? 

– På sätt och vis. Jag skulle säga att man behöver ha ett brinnande intresse för mode, men det absolut viktigaste är att man har en stark vilja samt ett driv att lära sig. Det är även viktigt att ta eget ansvar under kursens gång; det är när man applicerar teorin praktiskt som man lär sig som bäst. Jag kommer ihåg hur jag gick runt på stan och började analysera folks klädstilar och hur jag skulle kunna style:a dem, haha! 

Det fanns många inslag i kursen som Gertrude tyckte om, men hon menar att det allra bästa var den stora variationen av innehållet – ena timmen fick hon lära sig om modehistoria och andra timmen jobba praktiskt.

– Sedan får man även lära känna massa spännande människor i branschen, vilket alltid är ett plus i kanten! 

Hur har du använt det du lärde dig under kursen i din fortsatta karriär?

– Vid sidan av jobbar jag som influencer och den här kursen har ju skapat en hel del innehåll till mina sociala medier. Jag har märkt att många av mina följare gillar att få stylingtips och har efterfrågat mer sådant, så nästa steg är att göra en vlogg om just detta. Sedan har jag även fått mig en tankeställare när det gäller min egen stil och hur jag själv klär mig, men jag tycker även att det är kul att hjälpa andra – mina följare, kompisar, familj och så vidare.

 

Om Rosenrummet Style Academy

Lisa Rogalin startade Rosenrummet 2010 och härifrån drivs även NK Personal Shopping. Stylistutbildningen har funnits sedan 2016 – här berättar Lisa själv om den.

Nästa kurstillfälle: 

  • I höst, sex måndagar klockan 10:00–17:00 med start 11 november.
  • Utbildningen sker i NK Personal Shoppings lokaler på NK Stockholm.
  • Kursen avslutas med diplomering efter ett praktiskt och ett teoretiskt prov.
  • Utbildningen har ett begränsat antal platser.
  • Kursavgift 45 000 kr inkl. moms

Anmäl dig till kursen här.
Läs mer om Style Academy och kursavgift här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!