Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

HÅLLBART: EBBA LUGANI

_MG_1990BW
 
 
Ebba Lugani är kvinnan bakom svenska hudvårdsmärket tillika ekosuccén Björk and Berrries. Metro Mode har tagit ett snack med henne om varför eko ligger henne varmt om hjärtat och hur hon helst tar hand om sin hud.
 
 
Varför har ni valt att arbeta med ekologiska ingredienser?
– Mitt intresse för ekologiska produkter började när jag var i LA för 5 år sedan och blev otroligt inspirerad av alla underbara ekologiska produkter inom både skönhet och mat och hela ”organic lifestyle” som finns där med stor betoning på hälsa. Jag fick även uppleva att ekologiska produkter, förutom att givetvis vara bättre för världen, även kan vara de bästa, lyxiga och mest högkvalitativa produkterna.
 
– Efter att jag fick barn så blev intresset för ekologiskt bara större och större – jag tycker att det är enda vägen att gå – att värna om vår natur och miljö- och självklart i kombination med de mest effektiva och härligaste produkterna. Människan är fortfarande fåfäng och när man känner sig bra så blir man glad. Do good, feel good & look good.
 
BB_DR_RAIN_GROUP
Björk and Berries nya serie Dark Rain.
 
Huden är ju vårt största organ, hur tar du bäst hand om din hud?
– För mig är det bästa att sova, träna och dricka vatten. Måste göra det för att ge huden en bra grund. Sedan så sminkar jag mig nästan aldrig för att inte slita på huden, endast vid festligare tillfällen och då tvättar jag inte heller mig så ofta med starka medel då jag har en torr hy. Viktigast för mig är att fokusera på återfuktning och på vintern extra mycket då jag använder ansiktsolja och eller serum under min ansiktskräm. När jag behöver en quick fix så lägger jag en leave on fuktighetsmask över natten vilket ger fin effekt på morgonen.
 
Vilket är ditt bästa recept för en lyckad hemma-spa-kväll?
– Jag har ju en 3-åring och en 1-åring hemma så den största lyxen för mig just nu är att ta en dusch när de sover. Generellt så gillar jag kroppskrubb, det känns även renande för själen på något sätt att skrubba hela kroppen. Jag använder till exempel vår White Forest Body Scrub som är krämig så att den även återfuktar. Sedan sprejar jag mig full med vår body oil – nästan som en inpackning för kroppen eller ett body serum. Och tända ekologiska sojavax-doftljus och släcka lite i badrummet med ett bad kan göra underverk för humöret så här på vinterhalvåret.
 
 
Text. Hannah Sjöström
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!