Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Hållbart och ekonomiskt – nu kan du hyra dina kläder hos Gina Tricot!

Ett ekonomiskt och hållbart sätt att få bära snygga outfits på – visst låter det bra? Nu har Gina Tricot tagit tag i saken och lanserat ett koncept för uthyrning av kläder!

Foto: Gina Tricot

Vill du undvika att köpa nya kläder, men vill ändå ha något nytt att ha på dig till nästa fest? Då är Gina Tricots nya koncept något för dig! Konceptet heter Rent Your Party Outfit och genom den kan kunderna hyra en riktigt härlig outfit under ett par dagar för att sedan lämna tillbaka den.

– Jag tror verkligen på det här projektet och med hjälp av mina fantastiska kollegor så blev det faktiskt bättre än vad jag väntat mig. Det känns så rätt att att leda ett projekt som handlar om något som är bra för miljön men som samtidigt innebär att du kan uppdatera din garderob. Detta är ett av våra projekt för att bli ett mer hållbart modevarumärke, säger projektledaren Agnes Steingrüber i ett pressmeddelande.

Du hyr dina kläder genom att betala fullpris för kläderna i kassan när man hämtar plagget eller plaggen samt signerar ett hyreskontrakt. När du sedan lämnar tillbaka det du lånat får du tillbaka en summa som grundar sig på hur länge du lånat plagget. Hela projektet hålls i samarbete med företaget VIC kemtvätt som Gina Tricot benämner som en miljövänlig kemtvätt.

Konceptet är helt enkelt både ekonomiskt och väldigt hållbart sätt att uppleva nya kläder på! Just nu finns det 12 plagg för uthyrning, men detta ska utökas med fler plagg de kommande veckorna. Än så länge går det bara att hyra kläder i Gina Tricots butik i Femmanhuset i Göteborg.

Källa: Femina

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!