Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Här är de bästa foto-apparna för din mobil

appar foto fotografi instagram
Vill du också göra dina Instagram-följare gröna av avund eller bara passa på att pigga upp och fylla andras feed med dina grymma bilder. Att få mobilbilderna att poppa är egentligen ingen konst, det kräver bara de rätta apparna för att få bilderna att nå sin fulla potential. Här har du listan med appar du bara inte får missa.

 
1. VSCOcam
VSCO är ett publiceringsverktyg för bilder precis som Instagram, bara lite snyggare och för en något smalare publik (läs: artsy hipsters). Men det går också bra att nyttja appen bara för dess breda utbud av härliga filter. Finns både filter som laddas ner gratis och några som kostar en liten peng. Det fina med den här appen är att du kan jobba med allt ifrån att gradvis ställa in filter, till att välja nyans i skuggor och öka skärpan. Ett app-måste helt enkelt!
 
2. Snapseed
Den här appen ger dig möjligheten att punktredigera. Något som kanske låter lite märkligt men när du väl provart det kommer du inte kunna sluta. Skuggiga ansikten kan du enkelt ljusa upp, öka mättnaden av färg den där härliga frukost smoothien eller bara bli väck den där finnen på den annars helt perfekta selfien du naglade i morse *I woke up like this* hehe… Appen tar en stund att lära sig men övning ger färdighet och med tanke på hur kul det är så är du snart en mästare.
 
3. Picsart
En mycket bra allt-i-allo-app. Här kan du göra lite av varje, finns några halvroliga filter att nyttja, men också möjlighet att lägga på linsblänk, bokeh-effekter eller att förhöja bilden genom att ljus upp/mörka ner med hjälp av kurvor eller rädda en sned bild genom att räta upp den, sneda horisonter är ett minne blott!
 
4. Afterlight
Om du är en sån som inte gillar att pilla länge med dina bilder men ändå nå ett proffsigt resultat så är Afterlight en app för dig. Här kan du välja på över 70 filter, det får också att göra drömmiga bilder genom att lägga ihop flera bilder och få effekten av en dubbelexponering, något som ser bra mycket mer avancerat ut än vad det egentligen är.
 
5. Fotor HDR
Om du vill skapa effektfulla bilder med dramatiska mörka moln eller krispiga bilder som liksom nästan känns tredimensionella så behöver du jobba med HDR. HDR står för High Dynamic Range och skulle kunna översättas som “väldigt intensivt och kontrastrikt”. En bild som känns platt kan få en helt ny känsla om du bara applicerar ett HDR-filter. Men passa dig för att överanvända, det kan lätt bli lite för mycket och kännas överredigerat.
 
6. Font Candy
Gillar du typen av bilder som förmedlar peppiga inspirations-memes, citat från förebilder eller bara allmänt snygga statements, så är det här din app. Här kan du själv göra grymt snygga bilder med text. Dettilrena typsnitt, möjlighet att låta bilder bilda ord istället för att fylla dem av färg.
 
 
Av: Lovisa Carlberg
 
 
Läs också:
Snyggt klädd i regnet – 10 regnjackor för hösten 2015
Caroline Sandström listar höjdpunkterna från London Fashion Week SS16
Därför väcker Åhléns modekampanj starka reaktioner

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!