Mode

Här är de bästa foto-apparna för din mobil

Vill du också göra dina Instagram-följare gröna av avund eller bara passa på att pigga upp och fylla andras feed med dina grymma bilder? Att få mobilbilderna att poppa är egentligen ingen konst, det kräver bara de rätta apparna för att få bilderna att nå sin fulla potential. Här har du listan med appar du bara inte får missa.

1. VSCOcam
VSCO är ett publiceringsverktyg för bilder precis som Instagram, bara lite snyggare och för en något smalare publik (läs: artsy hipsters). Men det går också bra att nyttja appen bara för dess breda utbud av härliga filter. Finns både filter som laddas ner gratis och några som kostar en liten peng. Det fina med den här appen är att du kan jobba med allt ifrån att gradvis ställa in filter, till att välja nyans i skuggor och öka skärpan. Ett app-måste helt enkelt!

2. Snapseed
Den här appen ger dig möjligheten att punktredigera. Något som kanske låter lite märkligt men när du väl provart det kommer du inte kunna sluta. Skuggiga ansikten kan du enkelt ljusa upp, öka mättnaden av färg den där härliga frukost smoothien eller bara bli väck den där finnen på den annars helt perfekta selfien du naglade i morse *I woke up like this* hehe… Appen tar en stund att lära sig men övning ger färdighet och med tanke på hur kul det är så är du snart en mästare.

3. Lightroom
Lightroom är en molnbaserad tjänst som ger dig alla verktyg du kan tänkas behöva för att redigera, ordna, lagra och dela dina bilder på vilken enhet som helst. Med hjälp av reglage och förinställningar kan du skapa riktigt proffsiga foton. Börja på mobilen, webben eller på datorn – redigeringarna läggs automatiskt på överallt.

4. Afterlight
Om du är en sån som inte gillar att pilla länge med dina bilder men ändå nå ett proffsigt resultat så är Afterlight en app för dig. Här kan du välja på över 70 filter, det får också att göra drömmiga bilder genom att lägga ihop flera bilder och få effekten av en dubbelexponering, något som ser bra mycket mer avancerat ut än vad det egentligen är.

5. Planoly
Slutligen – vill du få till ett riktigt snyggt flöde på din Instagramprofil? Då är Planoly appen för dig. Den gör det enkelt att testa dig fram vilka bilder som ser snygga ut bredvid varandra.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!